X

Situatia Grava din Harkov Anuntata de Volodimir Zelenski, Cererile de Ultim Moment ale Presedintelui Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat gravitatea situației din regiunea Harkov, unde lupte intense continuă să domine peisajul conflictului cu forțele rusești. Președintele Zelenski a descris regiunea ca fiind un câmp de luptă în transformare, cu sate care au trecut de la zone gri la fronturi active.

“Regiunea Harkov primește o atenție deosebită din partea noastră în aceste momente dificile,” a declarat Zelenski. “Bătăliile defensive sunt în desfășurare, și se confruntă cu lupte aprige pe o mare parte a zonei noastre de graniță.”

Președintele a oferit detalii despre satele care acum servesc ca linii de front, unde ocupantul rus încearcă să câștige puncte de sprijin sau să avanseze. Cu toate acestea, spiritul de luptă al ucrainenilor rămâne neclintit, mulțumindu-le acestora pentru rezistența lor eroică.

“Vreau să le mulțumesc războinicilor noștri care își mențin pozițiile și distrug ocupantul,” a adăugat Zelenski. “Fie că vorbim de artilerie sau drone, fiecare contribuție este crucială și sunt profund recunoscător tuturor celor implicați.”

Mai mult, Președintele a accentuat că scopul Ucrainei rămâne acela de a provoca pierderi semnificative ocupantului și a menționat că atenția nu este concentrată exclusiv pe Harkov. Alte zone ale frontului, inclusiv sectorul Donețk, sunt de asemenea sub presiune intensă, cu numeroase confruntări desfășurându-se zi de zi.

“Strategia din spatele atacurilor din regiunea Harkov este de a ne dispersa forțele și de a submina fundamentul moral și motivațional al capacității noastre de apărare,” a explicat Zelenski. “În ciuda provocărilor, războinicii noștri ripostează cu fermitate și fac tot posibilul, adesea depășind limitele posibilului, pentru a descuraja și răspunde atacurilor rusești.”

Conflictul continuă să se intensifice în diverse direcții, inclusiv Lyman și Vremivka, precum și în orașele Kramatorsk și Kupiansk, care se confruntă de asemenea cu situații dificile.

Pe măsură ce luptele persistă, determinarea și rezistența Ucrainei în fața adversităților rămân nezdruncinate, cu speranța că eforturile continue vor asigura în cele din urmă securitatea și suveranitatea națională.

This post was last modified on mai 13, 2024, 6:23 PM 18:23

Disqus Comments Loading...