Ministrul Educatiei: 2 Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Elevii si Profesorii din Toata Romania

Ministrul Educatiei a facut 2 anunturi oficiale de ultim moment pentru elevii si profesorii din toata Romania, ce dezvaluie Ligia Deca pentru romani.

Ministrul Educatiei 2 Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Elevii Profesorii Toata Romania

Ministrul Educatiei transmite in mod oficial 2 anunturi de ultim moment privind invatamantul din Romania, Ligia Deca explicand intr-o prima vaza faptul ca a avut o intalnire importanta cu omologul sau din ungaria, discutand cu el despre colaborarea foarte importanta pe care tarile noastre trebuie sa o aiba in continuare in cursul anilor urmatori.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre ceea vrea sa faca Romania in anii urmatori, in tandem cu restul tarilor din UE, in materie de educatie, Ligia Deca, punand inteligenta artificiala in centrul sistemului de invatamant, pentru a-I ajuta pe profesori si elevi sa beneficieze de un invatamant de calitate in viitor.

“În contextul prezenței la Reuniunea Miniștrilor Educației, Ministrul Educației, Ligia Deca, a avut o întâlnire cu Balázs Hankó, ministrul de stat al inovării și învățământului superior din Ungaria. Principala temă a discuției a constituit-o importanța colaborării internaționale și a multiplicării mobilităților în învățământul superior.

Pentru țara noastră internaționalizarea universităților este o prioritate concretizată și în faptul că noua Lege a Învățământului Superior conține un capitol care îi este dedicat. De altfel, România face deja pași importanți în direcția internaționalizării învățământului superior: trei universități din țară pilotează Diploma Europeană, iar 17 universități fac deja parte din Alianța Universităților Europene.

Ministrul Educației, Ligia Deca: „România va susține în continuare parteneriatele în învățământul superior și va face toate demersurile pentru ca țara noastră să devină o destinație atractivă pentru mobilitățile internaționale, fiind, în același timp, un promotor al valorilor europene.” Cred că toți împărtășim aceleași convingeri, dorim să ne concentrăm asupra beneficiilor IA în educație, să alegem cele mai bune căi de a le utiliza, cu respectarea regulilor etice și ale GDPR.

Am aflat diversele utilizări ale IA, precum generarea unor trasee individualizate de învățare, folosirea îmbunătățită a IA pentru învățare remedială, perfecționare, recalificare. Dar un lucru trebuie să rămână preocuparea noastră centrală: să ne asigurăm că instrumentele IA pentru educație sunt dezvoltate împreună cu profesorii, pentru a fi folosite la clasă. Pentru că, la urma urmei, educația este un proces profund social.

Vorbim despre asigurarea că IA este inclusă în trio-ul predare-învățare-evaluare. Dar să ne și asigurăm că nu înrăutățim unele tendințe negative în sistemele noastre de educație. Să ne asigurăm că parcurgem toți pașii necesari pentru ca IA să fie un instrument democratic. În unele țări, inclusiv țara mea, ne lipsesc încă competențele digitale suficiente pentru ca toți profesorii să poată avea acces deplin la instrumente IA.”