X

ANM: AVERTIZARILE Oficiale Meteo COD PORTOCALIU de ULTIM MOMENT in Romania pe 16 Mai 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizari oficiale meteo de tip cod portocaliu de ultim moment in Romania pe 16 mai 2024, aducand in imediata atentie a milioane de romani, ceea ce ar trebui sa stie cu privire la o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, care ne vor afecta in cursul urmatoarelor zile.

ANM explica mai jos, ca ne vom intalni astazi cu vant, care la rafala va atinge viteze de pana la 90 km/h, dar si cu ploi in cantitati de pana la 20 l/mp, care din pacate vor veni in averse si vor fi insotite inclusiv de descarcari electrice, asa ca ni se recomanda prudenta maxima in orice fel de deplasari pe care am intentiona sa le facem.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 16 mai.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în sudul Banatului și al Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70…80 km/h.

Notă: Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În Banat și sudul Crișanei în noaptea de joi spre vineri (16/17 mai) vor fi averse în general moderate cantitativ (15…20 l/mp) și descărcări electrice.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 16 mai.

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului.

Zone afectate: județul Caraș-Severin.

Vântul va avea intensificări susținute în județul Caraș Severin unde vor fi viteze de 80…85 km/h și temporar peste 90 km/h.

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:08 AM 10:08

Disqus Comments Loading...