X

Ministrul Educatiei: Decizia Oficiala de ULTIM MOMENT, Masurile Guvernamentale Importante pentru Invatamant

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de elevi, profesori si parinti din toata Romania, o decizie foarte importanta care a fost luata de catre Romania si Republica Moldova, iar asta pentru ca este extinsa cooperarea in domeniul invatamantului, pentru sprijinirea Bologna Follow-Up Group, in ideea de a asigura o coerenta mai mare a sistemelor de invatamant superior.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este importanta extinderea acestei cooperari, Ligia Deca vorbind in mod oficial despre faptul ca atat Romania, cat si Republica Moldova, vor sa aiba sisteme de invatamant superior mai bune, dar in atentia noastra sunt aduse inclusiv resurse educationale legate de alegerile europarlamentare din aceasta vara.

“Începând cu iulie 2024, România și Republica Moldova vor găzdui Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna, cea mai extinsă cooperare interguvernamentală voluntară, care reunește 49 de state membre și Comisia Europeană, alături de membri consultativi. Secretariatul Bologna va avea sediul la București și va fi compus din experți români și experți din Republica Moldova, care vor sprijini activitatea Bologna Follow-Up Group (BFUG).

Si a substructurilor BFUG, pentru a asigura o mai mare coerență a sistemelor de învățământ superior din Europa. Mă bucur pentru această oportunitate pe care România o are în consolidarea poziției în cadrul comunității europene cu atât mai mult cu cât între 2010 și 2012 am avut onoarea să coordonez echipa Secretariatului Bologna. Voi continua, alături de experți în domeniu, eforturile atât pentru promovarea unui învățământ de calitate.

Echitabil și coerent, adaptat nevoilor studenților și personalului academic, cât și pentru facilitarea mobilităților internaționale. Încă o veste bună pentru consolidarea poziției României în cadrul cooperării transnaționale: în anul 2027, țara noastră va organiza, împreună cu Republica Moldova, la Iași, respectiv la Chișinău, Conferința ministerială a Spațiului European al Învățământului Superior!

Pe 9 iunie, o mare parte din tineri vor vota pentru prima dată pentru a alege un deputat în 🇪🇺 Parlamentul European. Știm cât este de important să îi încurajăm pe tineri să se implice activ în procesul democratic, iar Parlamentul European ne vine în întâmpinare cu resurse educaționale valoroase. Acestea pot fi instrumente esențiale pentru a le explica tinerilor beneficiile Uniunii Europene, rolul Parlamentului European și importanța votului în alegerile europene.

Pe website-ul Comisiei Europene veți găsi lecții interactive pe module tematice, seturi de instrumente pedagogice și materiale audiovizuale. Acestea sunt gândite pentru a vă ajuta să creați un mediu propice în care elevii să-și poată exprima opinia, să-și prezinte ideile și să pună întrebări esențiale legate de alegerile europene.”

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:08 AM 10:08

Disqus Comments Loading...