X

Romania: Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT Luate de Bucuresti pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania a luat o serie de masuri de ultim moment pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca a decis sa fie parte dintr-o coalitie de 14 state ale Spatiului Schengen, care au trimis o scrisoare catre Comisia Europeana, cerand schimbarea regulilor privind repatrierea persoanelor care nu primesc azil pe teritoriul european.

Romania a semnat aceasta scrisoare, care a ajuns deja la Comisia Europeana, ea fiind initiata de catre Italia, scopul sau fiind de a retrimite in tarile de origine migrantii care nu primesc azil, dar si descurajarea altora sa vina, pentru ca nu vor fi primiti si nu vor putea ramane, daca nu au azil acceptat, iar asta va ajuta finalizarea aderarii la Schengen.

Romania cere, impreuna cu celelalte state, stabilirea unor noi sistem care sa stea la baza punerii in aplicare a masurilor noi cerute in mod oficial, iar daca acest lucru se va intampla, atunci finalizarea aderarii la Schengen poate deveni o realitate mult mai repede decat se astepta foarte multa lume, poate chiar in cursul anului 2024.

“Cerem examinarea potențialei cooperări cu țările terțe în ceea ce privește mecanismele hub-ului de repatriere, în care persoanele returnate ar putea fi transferate până la îndepărtarea lor definitivă. Încurajăm consolidarea aspectelor interne și externe ale repatrierii, pentru a ajunge la o politică eficientă de repatriere a UE.

Aceasta ar putea include, printre altele, asigurarea unor sisteme de returnare mai eficiente în statele membre ale UE care pun în aplicare pe deplin deciziile de returnare. Încurajăm Comisia și statele membre să exploreze potențiale modele în cadrul acquis-ului actual al UE, precum și să ia în considerare posibila necesitate a modificărilor Directivei privind returnarea.”

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:08 AM 10:08

Disqus Comments Loading...