X

Marcel Bolos: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Romaniei pentru Atragerea de Fonduri Europene

Marcel Bolos, ministrul Finantelor, afirma ca România este pe un drum ireversibil al atragerii fondurilor europene, atât din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și din Politica de Coeziune. Acesta a subliniat că aceste eforturi implică realizarea unor reforme esențiale în domeniile pensiilor, salarizării publice și fiscalității, alături de investiții majore în infrastructură, educație și sănătate.

„Urmează doi ani foarte importanți în materie de dezvoltare. Ne bucurăm de stabilitatea și încrederea investitorilor și putem asigura necesarul de finanțare pentru ca investițiile să nu se blocheze. România a făcut pași importanți în ceea ce privește implementarea reformelor care aduc adevărata schimbare,” a declarat Boloș. Acesta a avut discuții recente cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene, în cadrul participării sale la reuniunea miniștrilor de finanțe din UE, #Ecofin.

Deși prognoza Comisiei Europene privind deficitul nu este una foarte optimistă, Boloș a afirmat că „este datoria Guvernului să facă eforturi susținute pentru a asigura un echilibru între gestionarea deficitului și realizarea investițiilor esențiale care schimbă vieți.”

Nivelul investițiilor publice din România este cel mai mare anul acesta din întregul bloc european, ajungând la 7% din PIB. În termeni de execuție bugetară, țara noastră a înregistrat în aprilie un nivel cu 75% mai ridicat al investițiilor publice din fonduri naționale și europene, comparativ cu anul precedent.

România se mândrește și cu a doua cea mai mare creștere economică prognozată la nivelul UE, de peste 3%, cu premise solide pentru menținerea acestui ritm și în anul următor. „Suntem așadar pe un drum ireversibil al schimbărilor, atât în materie de dezvoltare prin realizarea investițiilor în autostrăzi, drumuri expres, infrastructură locală, cât și din perspectiva socio-economică, prin implementarea reformelor pensiilor, salarizării și venitului minim de incluziune,” a concluzionat Marcel Boloș.

Aceste inițiative contribuie semnificativ la îmbunătățirea standardelor de viață ale populației, consolidând parcursul României spre o dezvoltare durabilă și prosperă.

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:03 AM 10:03

Disqus Comments Loading...