Ministerul Apararii: Extrem de Importante Actiuni Oficiale de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane in Plin Razboi

Ministerul Apararii transmite o serie de informari extrem de importante cu actiunile oficiale de ultim moment ale Armatei Romane in plin razboi in Ucraina.

Ministerul Apararii Extrem Importante Actiuni Oficiale ULTIM MOMENT Armatei Romane Plin Razboi

Ministerul Apararii aduce in imediata atentie a milioane de romani din intreaga tara, o serie de extrem de importante anunturi oficiale de ultim moment privind activitatile militarilor din tara, iar asta pentru ca Brigada 2 Vanatori de Munte a desfasurat activitati de instructie la elicopter, in teren muntos, cu detalii disponibile mai jos acum.

Ministerul Apararii vorbeste si despre “Eagle Steel 24”, exercitiu militar cu NATO, la care au participat militarii romani la Turda, exercitiile de artilerie din localitatea Bretcu, insa si despre tragerile demonstrative facute la Smardan cu tancul K-2 “Black Panther”, adus de catre Coreea de Sud in Romania pentru aceste activitati.

“Militari din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”, cu sprijinul colegilor din Forțele Aeriene, au desfăşurat activități de instrucție la elicopter. Vânătorii de munte au executat proceduri specifice de inserție și extracție, precum și de coborâre în rapel din elicopter, obiectivul acestor tipuri de exerciții fiind perfecționarea și validarea capacității de executare a operațiunilor aeriene în teren muntos.

„Ne instruim așa cum vom lupta!”. Militarii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” se instruiesc alături de partenerii NATO din cadrul Grupului de Luptă, dislocat în țara noastră, în cadrul exercițiului „EAGLE STEEL 24”, în proximitatea poligonului din garnizoana Turda. În cadrul acestui exercițiu, accentul a fost pus pe o gamă largă de provocări pentru militari, ceea ce a reprezentat o demonstrație a capacității și a pregătirii într-un cadru multinațional.

Artileriștii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” desfășoară activități specifice de instruire. Militarii Batalionului 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” execută, în perioada 13-17 mai, activități specifice de instruire în teren muntos, în poligonul de instrucție Csipkes, din proximitatea localității Brețcu.

Aceste activități au rolul de a îmbunătăți și menține capacitatea de luptă și de a dezvolta coeziunea și lucrul în echipă. La începutul săptămânii, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, au avut loc trageri demonstrative cu tancul de luptă principal (MBT) K-2 „Black Panther”, dezvoltat de Hyundai Rotem, Coreea de Sud.

Au avut oportunitatea de a participa la această activitate și 48 de elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Activitatea a constituit un bun prilej de a le deschide noi orizonturi în alegerile viitoare ale elevilor militari, fiind totodată una dintre cele mai frumoase activități de orientare în carieră la care au participat. Totodată, ștefăniștii s-au familiarizat cu arma tancuri, descoperind particularitățile acestei arme.”