X

Situatia Grava din Harkov, Volodimir Zelenski face Anunturi de Ultim Moment privind Masurile

Președintele Volodimir Zelenski a subliniat astăzi importanța eforturilor continue ale Ucrainei de a respinge atacurile rusești și de a construi încrederea în regiunile afectate de conflict. Într-un discurs recent, el a menționat că, datorită acțiunilor Forțelor Armate ucrainene, s-a reușit construirea unei încrederi esențiale în direcția Vovchansk. Cu toate acestea, bombardamentele și amenințările din partea Rusiei continuă să persiste.

Președintele Zelenski a informat că șeful administrației din Vovchansk a fost rănit într-un atac recent. „Contraatacurile noastre sunt în desfășurare, inclusiv în alte părți ale zonei de frontieră Harkov. Și ar trebui să existe mai multe rezultate în respingerea atacurilor, în distrugerea ocupantului,” a declarat el.

Zelenski a criticat vehement încercările Rusiei de a extinde războiul, acuzând Kremlinul de ipocrizie prin folosirea retoricii despre pace. „Trebuie să forțăm Rusia într-o pace reală, dreaptă prin toate mijloacele. În acest context, apărarea noastră împotriva atacurilor și atacurilor este crucială. Sunt recunoscător tuturor celor care fac totul pentru ca statul nostru să reziste! Mulțumesc tuturor celor din lume care mă ajută! Glorie Ucrainei!”

În cadrul unei vizite recente la Harkov, președintele Zelenski s-a întâlnit cu apărătorii ucraineni răniți în luptele din regiunea Harkiv, oferindu-le premii de stat și exprimându-și recunoștința pentru serviciul și curajul lor. „Ucraina este mândră de toți,” a afirmat el. De asemenea, a mulțumit personalului medical pentru eforturile lor în reabilitarea războinicilor răniți.

Zelenski a condus o ședință a Statului Major la Harkov, unde a analizat situația operațională și nevoile unităților militare implicate. Comandantul șef Syrskyi și alți lideri militari au prezentat rapoarte despre starea de pe front, inclusiv în regiunile Vovchansk și Lyptsi.

„Începând de astăzi, situația din regiunea Harkov este în general sub control, iar războinicii noștri provoacă pierderi semnificative ocupantului. Dar situația rămâne extrem de dificilă, așa că ne consolidăm unitățile,” a declarat președintele.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate și măsurile de contrasabotaj și intențiile inamicului, prezentate de șeful SSU și alte autorități de securitate. S-a elaborat un plan de acțiuni ulterioare pentru autoritățile regionale și toate entitățile responsabile cu securitatea din zonă.

Președintele Zelenski a primit rapoarte și din alte regiuni de frontieră și de pe linia întâi, referitoare la situația curentă, principalele riscuri și nevoile cheie. El a emis instrucțiuni adecvate pentru a asigura apărarea eficientă și siguranța cetățenilor ucraineni.

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:04 AM 10:04

Disqus Comments Loading...