X

Austria: Karl Nehammer FRUSTRAT, Decizii Oficiale de ULTIM MOMENT care Inca Blocheaza Intrarea Romaniei in Schengen

Austria este hotarata sa ia masuri radicale si rapide de una singura, tara condusa de catre Karl Nehammer confirmand in mod oficial faptul ca nu vrea sa mai astepte dupa Bruxelles pentru a isi pune in aplicare planurile si a control asa cum doreste totul, ministrul Gerhard Karner aducand in discutie acordul incheiat cu Tunisia in luna noiembrie.

Austria nu vrea sa astepte in viitor dupa deciziile Bruxelles-ului din acest punct de vedere, Karl Nehammer dorind sa colaboreze cu diverse tari terte pentru a impiedica venirea migrantilor in UE, acum lucrand cu Danemarca in acest sens, totul in timp ce blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, desi numarul cererilor de azil a scazut.

Austria nu vrea sa renunte la blocarea aderarii Romaniei la Schengen, chiar daca situatia nu mai este la fel de grava precum era cu doar cateva luni in urma, Karl Nehammer impunand masuri chiar mai restrictive impotriva migrantilor, cum ar fi testele ADN, iar cu toate acestea, situatia pentru tara noastra nu pare sa se schimbe prea curand.

“Nu putem aștepta întotdeauna Bruxelles-ul. Anul trecut am fost în Maroc cu cancelarul Nehammer în februarie și am purtat discuții și în Tunisia în noiembrie. În ambele cazuri am semnat declarații. De exemplu, Austria lucrează acum cu Danemarca pentru a înființa poliția de frontieră tunisiană.

De asemenea, am putea colabora strâns cu Tunisia în domeniul energiilor regenerabile. Experiența mea este că, dacă există voință politică în țările africane de a lua înapoi migranții ilegali ca cetățeni, va funcționa până la urmă pentru că și autoritățile vor juca un rol la toate nivelurile. Un acord de retragere pe hârtie nu este de nici un folos.”

This post was last modified on mai 19, 2024, 10:02 AM 10:02

Disqus Comments Loading...