Simona Bucura-Oprescu Anunta Actiunile Oficiale de ULTIM MOMENT Derulate pentru Toata Romania

Simona-Bucura Oprescu anunta actiunile oficiale de ultim moment derulate pentru toata Romania, iata ce masuri au fost puse in aplicare acum.

Simona Bucura-Oprescu Anunta Actiunile Oficiale ULTIM MOMENT Derulate Toata Romania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vizitat uzina Dacia din Mioveni impreuna cu comisarului european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit. Vizita a subliniat importanța susținerii industriei auto din România și din Uniunea Europeană.

Simona Bucura-Oprescu și comisarul european Nicolas Schmit s-au întâlnit cu Jean André Barbosa, vicepreședinte pentru afaceri europene al Grupului Renault, și Cristian Nevzoreanu, director executiv Afaceri Publice și Comunicare Renault Group România. Discuțiile au abordat subiecte cheie precum măsurile de susținere a industriei auto, creșterea competitivității angajaților, provocările tranziției verzi și digitale, precum și implementarea salariului minim european.

“Uzina Dacia din Mioveni a demonstrat că românii sunt foarte productivi și înalt calificați. Sunt bucuros să fiu astăzi aici pentru a vedea ce înseamnă industria auto din România. Este esențial să sprijinim industria auto europeană și să o ajutăm să se dezvolte. Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie și să fie pregătiți pentru upskilling și reskilling pentru a face față provocărilor tranziției verzi și digitale”, a declarat Nicolas Schmit.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat: “Dacia înseamnă mai mult decât o afacere, înseamnă o mare mândrie pentru argeșeni și nu numai. De aici pleacă aproape 10% din exporturile României pe toate continentele. Este vital să sprijinim economia auto nu doar în România, ci în întreaga Uniune Europeană.”

În contextul necesității de forță calificată de muncă, ministrul Muncii a anunțat două proiecte majore de formare profesională finanțate din Fondul Social European, care vor fi derulate prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Proiectele “FORMACTIV – Formare și muncă activă”, cu o valoare de 59 de milioane de euro, și “START – Investește în calificare pentru viitor!”, în valoare de 27 de milioane de euro, vizează integrarea tinerilor pe piața muncii.

“Formarea profesională la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri este o prioritate. Sprijinim integrarea tinerilor pe piața muncii prin aceste proiecte”, a adăugat Simona Bucura-Oprescu.

Uzina Dacia din Mioveni realizează aproape 10% din exporturile României și contribuie cu 3,5% la PIB-ul țării. Fiecare dintre cele 13.000 de locuri de muncă de pe platforma de la Mioveni generează alte circa 10 locuri de muncă în industria auto națională.

Vizita de astăzi a inclus și prezența europarlamentarului Victor Negrescu, președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, președintelui ANOFM, Florin-Irinel Cotoșman, și altor oficialități de rang înalt, subliniind importanța strategică a Uzinei Dacia pentru economia României și a Uniunii Europene.