Ministrul Sanatatii aduce in imediata atentie a romanilor o serie de masuri pe care intentioneaza sa le puna in aplicare in Romania, iar asta pentru ca Alexandru Rafila spune ca va sprijini Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru mentinerea veniturilor medicilor de familie si diversificarea serviciilor medicale oferite oamenilor.
Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos si despre faptul ca au inceput deja lucrarile la 3 spitale regionale de urgenta din Romania, in plina campanie electorala fiind facuta si o “inaugurare” la un spital care este abia la 10% din stadiul de constructie, insa niciunul dintre ele nu va fi finalizat in perioada urmatoare, ci peste cativa ani buni.
“Mesajul ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, cu ocazia Zilei Mondiale a Medicului de Familie: “Astăzi sărbătorim medicii de familie, cărora le mulțumesc pentru profesionalism, implicare în alinarea suferinței și vindecarea pacienților din comunitățile în care își desfășoară activitatea. Voi sprijini, alături de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, menținerea veniturilor pentru medicii de familie și diversificarea serviciilor medicale pe care le fac
Deja multe din cele 2600 de cabinete de medicină de familie sunt renovate cu fonduri din PNRR, iar dotarea lor completă se va face până la sfârșitul acestui an. Cel mai important, pentru medicii de familie, este să fie sprijiniți de autoritățile locale acolo unde își desfășoară activitatea și să fie parte a comunității.
Cabinetele de medicină de familie din comuna Bălțați din Iași au fost renovate prin programul Ministerului Sănătății și cu sprijinul primarului din localitate, Vasile Aștefanei. Le mulțumesc Dr. Lorena Handrache și Dr. Dragoș Hoescu, pentru dedicarea și profesionalismul cu care își tratează pacienții.” Au început lucrările la toate cele trei spitale regionale de urgență din România.
Aici la Cluj va fi o inaugurare simbolică pentru că deja constructorul lucrează de o lună și deja a executat aproape 10% din lucrările pe care trebuie să le realizeze. E o situația mai complicată aici la Cluj, trebuie făcuți niște pereți de sprijin pentru acest teren, trebuie excavat și pregătit în mod special. Sunt convins că și din punct de vedere al timpului necesar se vor încadra.
Noi o să facem totul posibil ca activitatea de construcție efectivă a edificiului să nu aibă niciun fel de întârziere. Vreau să vă spun un lucru care îmi vine în minte în ultimii 30 de ani. În România se construiesc spitale. Avem 20 de spitale prin PNRR. Sunt foarte mulți primari și președinți de Consilii Județene care au interese să modernizeze aceste unități din subordine.”
This post was last modified on mai 20, 2024, 6:45 PM 18:45