X

Simona Bucura – Oprescu: Deciziile Oficiale IMPORTANTE de ULTIM MOMENT pentru Romanii din Toata Tara!

Simona Bucura – Oprescu, ministrul Muncii, a avut o întâlnire importantă cu Anna Riatti, reprezentanta UNICEF pentru România. Întâlnirea a subliniat continuitatea unui parteneriat de lungă durată între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și UNICEF, având ca scop principal sprijinirea persoanelor vulnerabile din țară.

În cadrul discuțiilor, s-a pus accent pe implicarea UNICEF în elaborarea legislației secundare privind reforma asistenței sociale. UNICEF va oferi asistență tehnică și va colabora strâns cu specialiștii MMSS pentru a dezvolta și îmbunătăți serviciile sociale din România. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a evidențiat importanța acestui parteneriat și expertiza pe care UNICEF o aduce în procesul de reformă.

„Avem un parteneriat solid și de lungă durată atât cu Banca Mondială, cât și cu UNICEF. Contăm pe expertiza UNICEF pentru a implementa reforma sistemului de asistență socială și pentru ca acest proces să fie de calitate și în interesul persoanelor vulnerabile. Avem în vedere extinderea ariei de cooperare și în domenii precum strategia de incluziune a persoanelor fără adăpost. Mulțumesc doamnei Anna Riatti și UNICEF pentru buna colaborare! Împreună putem gândi şi implementa politici publice mai bune!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

În aceeași zi, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, unde au fost oferite aproape 39.000 de locuri de muncă de către 2.270 de angajatori. Evenimentul a atras 33.784 de participanți, dintre care 11.098 au fost selectați pentru angajare, iar 629 au fost angajați pe loc.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța acestor evenimente pentru facilitarea întâlnirii directe dintre angajatori și forța de muncă. „Astfel de evenimente, care facilitează întâlnirea directă a angajatorilor cu forța de muncă, sunt extrem de utile și mă bucură interesul manifestat de ambele părți, precum și rezultatele obținute. Sunt convinsă că numărul celor care vor obține un loc de muncă, pe lângă cei 629 de oameni angajați astăzi în cadrul bursei, va crește considerabil”, a declarat ea.

Printre domeniile de activitate care au avut cele mai multe angajări se numără construcțiile de clădiri (139), tăbăcirea și finisarea pieilor (74), comerțul cu amănuntul (61), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (55), restaurantele și alte servicii de alimentație (51), industria alimentară (33), și activitățile de investigații și protecție (25).

Parteneriatul solid între MMSS și UNICEF, alături de inițiativele precum Bursa Generală a Locurilor de Muncă, reflectă eforturile continue ale guvernului de a sprijini persoanele vulnerabile și de a îmbunătăți condițiile de muncă pentru cetățenii României.

This post was last modified on mai 20, 2024, 10:26 PM 22:26

Disqus Comments Loading...