Ministrul Educatiei ofera in mod oficial o serie de noi explicatii oficiale de ultim moment, pe care le aduce in atentia elevilor din toata Romania in mod special, pentru a ii informa despre Educatia Rutiera din scoli, Ligia Deca punand accent pe implementarea acestui proiect, care are menirea de a salva foarte mule vieti, in derularea sa.
Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre cat de importante sunt proiectele de acest gen pentru Romania, iar asta pentru ca vorbim despre masuri care au menirea de a ii ajuta pe elevi sa invete cum sa gestioneze mai usor situatiile din trafic, Ligia Deca avand multiple initiative pentru a aduce in scoli o curicula care trebuia sa fie implementata de multi ani.
“Toți facem parte din trafic. Dezvoltarea economică și accesul neîngrădit la piețe de desfacere din lumea întreagă au dus la creșterea necontenită a parcului auto, ceea ce generează o serie de implicații pe plan economic și social. Toate aceste implicații sunt de fapt fenomene pe care le trăiește zilnic omul. La orice oră din zi și sau din noapte, indiferent de anotimp, de îndată ce ieșim din locuință sau din școală.
Ne trezim în mijlocul unei mulțimi de pietoni și de vehicule: biciclete, trotinete, autoturisme, mijloace de transport în comun etc. Fie că este vorba de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a respecta ceilalți participanți la trafic. În aceste condiții este firesc să ne asigurăm că persoanele cel mai importante din societatea noastra.
Copiii, sunt cele care beneficiază de sprijinul nostru pentru a deveni pietoni, pasageri sau conducători responsabili, care cunosc și respectă regulile de circulație. De aceea se impune cunoașterea acestor reguli de la cea mai fragedă vârstă, adaptate nivelului de înțelegere al copiilor. Astfel, copiii sunt îndrumați să rețină regulile de circulație pentru pietoni, să știe cum să circule.
Singuri și în grup, cum să traverseze corect strada, să nu folosească strada ca loc de joacă, să cunoască regulile de comportare în timpul călătoriei, în funcție de mijlocul de transport utilizat, să cunoască culorile semaforului și semnificația lor, să cunoască semnificația unor indicatoare de circulație pentru pietoni.
Aspecte din activitatea agentului de circulație, să cunoască și să înțeleagă consecințele nerespectării regulilor de circulație. Educația rutieră are ca scop formarea și dezvoltarea competențelor care să asigure o conduită rutieră responsabilă, în calitate de pietoni, pasageri, conducători de vehicule cu două roți și, în cazul tinerilor peste 18 ani, a vehiculelor cu trei și patru roți.”
This post was last modified on mai 22, 2024, 8:59 AM 08:59