Giorgia Meloni si Italia in Centrul unor Declaratii Oficiale de ULTIMA ORA ce Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Giorgia Meloni si italia sunt in centrul unor declaratii oficiale de ultima ora, care ajuta aderarea Romaniei la Schengen, iata ce trebuie sa stim.

Giorgia Meloni Italia Centrul Declaratii Oficiale ULTIMA ORA Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia trece in momentul de fata printr-o noua situatie foarte tensionata, provocata de catre o serie de declaratii recente facute de catre premierul Albaniei, Edi Rama, acesta vorbind cu un jurnalist italian despre situatia centrelor pe care Giorgia Meloni le vrea ridicate in tara sa, contrazicand o serie de declaratii anterioare, ajutand aderarea Romaniei la Schengen.

Italia a incheiat un acord cu Albania pentru a construi centre in care sa fie gazduiti migranti si sa fie analizate cererile de azil, iar Edi Rama nu critica intelegerea facuta cu Giorgia Meloni in acest scop, in ciuda informatiilor recente din presa italiana, spunand ca proiectul va continua, ceea ce ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Italia depinde intr-o foarte mare masura de acest acord pentru a-si reduce numarul de migranti care ajung pe teritoriul sau, Giorgia Meloni laudandu-l in repetate randuri, iar daca Albania isi va onora angajamentele, asta poate contribui la securizarea Spatiului Schengen si la grabirea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, poate in anul 2025.

“Cu toate acestea, repet: dacă ar trebui să mă întorc pe pașii mei de o sută de ori, aș face acordul privind migranții cu Italia și cu nicio altă țară. Am spus întotdeauna că în opinia mea, este un lucru nou care va trebui să facă față testului realității. Dar atunci, dacă în realitate publici o fotografie a unui șantier în primele ore de lucru, însoțită de titlul „800 de milioane aruncate în aer”.

Atunci trăim în lumi paralele și nimic nu ne poate apropia mai mult de adevărata provocare gigantică, a imigrației ilegale, într-o Europă care trebuie să se unească pentru a lupta în același timp împotriva traficului infracțional al săracilor și a iernii demografice.”