Actiunile Importante ale Ministrului Apararii cu Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romania in Plin Razboi

Ministrul Apararii aduce in imediata atentie a milioane de romani o serie de masuri oficiale de ultim moment pentru Romania, iata ce este dezvaluit.

Actiunile Importante Ministrului Apararii Masuri Oficiale ULTIM MOMENT Romania Plin Razboi

Ministrul APararii aduce in atentia a milioane de romani o serie de actiuni recente importante, cu masuri oficiale de ultim moment, despre care ar trebui sa stie oamenii, iar asta pentru ca a avut loc o intalnire cu o delegatie a unei companii din Italia, discutiile fiind legate de inzestrarea Armatei Romane.

Ministrul Apararii ofera mai jos o serie de detalii foarte importante cu privire la ceea ce se face pentru inzestrarea Romaniei cu arme de cea mai buna calitate, dar si cu munitie pentru aceastea, separat fiind aduse in atentia noastra de catre MApN exercitii militare derulate de catre soldatii romani acum.

“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit astăzi, 27 mai, la sediul MApN, vizita delegației companiei Thales Alenia Space Italia și a ambasadorului Italiei la București, E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni. Agenda de discuții a cuprins subiecte privind principalele programe de înzestrare ale Armatei României.

Aflate în derulare sau în pregătire, fiind trecute în revistă etapele, procedurile specifice cerute de legislația românească și rolul structurilor cu responsabilități în procesul de fundamentare și aprobare a programelor de înzestrare cu tehnică și echipamente militare moderne.

De asemenea, s-a discutat despre proiectele de cercetare-dezvoltare din cadrul Permanent Structured Cooperation (PESCO) la care MApN colaborează cu compania Thales Alenia Space Italia, aspecte legate de cooperarea bilaterală și prezența companiilor italiene la expoziția Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024. „România este interesată de extinderea colaborării cu Italia, în cadrul unei abordări multi-domeniu.

Punctual, în ceea ce privește cooperarea în domeniul apărării, aceasta este una consistentă la nivelul tuturor categoriilor de forțe ale armatei noastre”, a declarat ministrul apărării Angel Tîlvăr. La finalul întâlnirii, ministrul Tîlvăr și ambasadorul Durante Mangoni au reiterat disponibilitatea și necesitatea consolidării cooperării în domeniul achizițiilor pentru apărare, infrastructurii și al altor domenii de interes, prin pregătirea și participarea în comun la proiectele promovate și finanțate de către Uniunea Europeană.

Cercetașii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” au încheiat o etapă de pregătire montană. Activitățile au inclus exerciții tactice, marșuri, infiltrări pe timp de zi și de noapte, patrule pe distanțe variate și activități de supraveghere a căilor de comunicații în teren muntos-împădurit. Ei s-au instruit la modulul de instrucție alpină alături de camarazii din Batalionul 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă”.”