Impactul Masurilor Austriei Dezvaluit Oficial, Anunturi de ULTIM MOMENT ce Vizeaza si Aderarea Romaniei la Schengen

Austria anunta secretul din spatele impactului masurilor de ultim moment, iata de ce vizeaza si aderarea Romaniei la Schengen chiar acum.

Impactul Masurilor Austriei Dezvaluit Oficial Anunturi ULTIM MOMENT Vieaza Aderarea Romaniei Schengen

Austria are dezvaluit in mod oficial impactul masurilor radicale pe care le-a impus in ultima vreme, iar asta deoarece Gerhard Karner vorbeste despre faptul ca, restrictiile impuse la frontiere au crescut substantial preturile pe care traficantii de persoane le percept pentru transporturi, ceea ce a redus migratia si asjuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria se bucura acum de un numar tot mai redus de migranti ilegali care ajung pe teritoriul sau, iar Gerhard Karner atribuie aceasta realizare inclusiv pe masurile sale, pentru ca migrantii nu au acum bani sa plateasca traficantii de persoane, scaderea cererilor de azil fiind un precursor pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, chiar in 2025.

Austria se lauda in toata Europa cu masurile sale de la frontiere si cu reducerea migratiei ilegale, dar secretul sta de fapt in imposibilitatea migrantilor de a-i plati pe traficantii de persoane, insa poate ca aceste “realizari” ale austriecilor il vor convinge pe Karl Nehammer sa permita finalizarea aderarii Romaniei la Schengen mai rapid.

“Austria are doar opțiunea de a consolida controalele la frontieră. Aici cred că putem documenta succesul cu cifre. Au fost 12.300 de arestări la granița dintre Burgenland și Ungaria în primele patru luni ale anului 2022. Anul acesta, în aceeași perioadă, adică din ianuarie până la sfârșitul lunii mai 2024, avem 255 de arestări în Burgenland.

De ce a avut loc scăderea cererilor de azil, deoarece costurile s-au dublat ? Un traficant de persoane cere acum între 3.000 și 5.000 de euro pentru un transport. Creșterea prețului este atribuita deaemenea măsurilor de la frontieră. Pentru că am crescut masiv controalele. Acolo unde lucrurile devin mai dificile, mafia de contrabandă crește prețurile. a declarat austriac ministrul Gerhard Karner.”