Masurile Germaniei Oficiale de ULTIM MOMENT, Berlinul Actioneaza Impotriva Eforturilor de Aderare a Romaniei la Schengen

Germania anunta o serie de masuri oficiale de ultim moment, care sunt contrare eforturilor Romaniei de finalizare a aderarii la Schengen, ce se intampla.

Masurile Germaniei Oficiale ULTIM MOMENT Berlinul Actioneaza Impotriva Eforturilor Aderare Romaniei Schengen

Germania a confirmat in mod oficial masurile de ultim moment, pe care Berlinul le ia la propunerea ministrului de interne, Nancy Faeser, iar asta pentru ca, ea doreste sa mentina controalele la granitele interne ale tarii inclusiv dupa EURO 2024, ceea ce vine ca o veste foarte proasta pentru procesul de finalizare a aderarii Romaniei la Schengen.

Germania vrea sa mentina controalele la frontiere pana in momentul in care vor fi adoptate in toate tarile din Spatiul Schengen, masurile noului pact privind azilul si migrantia, Nancy Faeser anuntand oficial acest lucru, deci finalizarea aderarii Romaniei la Schengen depinde acum nu doar de Karl Nehammer, ci si de ceea ce vor face alte zeci de tari.

Germania analizeaza in paralel incheierea de intelegeri cu tari terte, precum face Italia, pentru procesarea cererilor de azil ale migrantilor, dar acest proces va fi unul de durata, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ar trebui sa aiba loc cat mai curand, insa sansele ca asta sa se intample, raman deocamdata foarte reduse, din pacate.

“Vom menține controalele până când noul sistem de azil al UE cu frontiere externe securizate va fi în vigoare. În acest fel, oprim mai ales contrabandiştii şi comerţul lor crud. O începem pe a noastră imediat. Sunt intrigat de ceea ce face Italia împreună cu Albania. Italia își propune să gestioneze procesele de azil în Albania ca țară terță.

Aceasta este o abordare inovatoare pe care o discut cu colegul meu italian. Nu sunt sigur dacă procedurile de azil la scară largă ar putea avea loc într-o țară compactă precum Rwanda. Ce țară ar fi pregătită să găzduiască un număr considerabil de refugiați ? afirma Nancy Faeser.”