Anunturile Oficiale Importante ale Ministrului Educatiei cu Informari de ULTIM MOMENT pentru Elevi si Scoli

Ministrul Educatiei a publicat doua anunturi oficiale importante, cu informari de ultim moment pentru elevii si scolile din toata Romania.

Anunturile Oficiale Importante Ministrului Educatiei Informari ULTIM MOMENT Elevi Scoli

Ministrul Educatiei anunta un pas oficial de ultim moment, extrem de important pentru sistemul de invatamant din Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca ne aduce in atentie felul in care evolueaza planul de achizitie de microbuze electrice pentru transportul elevilor din Romania, in Gorj fiind achizitionate 27 de autovehicule noi in valoare de 6 milioane de euro.

Ministrul Educatiei nu se rezuma la atat, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste inclusiv despre profesorii Comunitatii Merito, care au fost primiti la minister, discutand cu ei despre ceea ce inseamna realizarea de performante inclusiv in sistemul de invatamant din Romania, iar mai jos puteti vedea toate detaliile legate de ceea ce a fost realizat.

“Un pas important către un transport școlar modern și prietenos cu mediul înconjurător tocmai a fost realizat în județul Gorj, unde primul lot de microbuze electrice pentru transportul elevilor a fost deja livrat! Datorită finanțării obținute prin PNRR de peste 6 milioane de euro, elevii din Gorj vor putea beneficia de cele 27 de microbuze electrice noi! Toate microbuzele dispun de 16+1 locuri, cu posibilitatea de a asigura un scaun pentru persoane cu dizabilități.

O infrastructură de calitate, inclusiv prin asigurarea unor mijloace de transport moderne, contribuie semnificativ la creșterea șanselor egale la educație pentru toți elevii, indiferent de mediul din care provin. Datoria noastră este să continuăm crearea de noi oportunități adecvate la nevoile reale și actuale ale copiilor. Drumul pentru o educație echitabilă și verde continuă!

I-am primit cu mare bucurie astăzi, la Ministerul Educației, pe o parte dintre profesorii Comunității Merito, câștigători ai Galei de anul acesta sau din anii trecuți. A fost o reîntâlnire cu pasiunea și devotamentul pentru profesie, într-un dialog valoros despre nevoia de adaptare atât în ceea ce privește formarea continuă, cât și practicile de la clasă.

Mi-am exprimat dorința unei colaborări mai strânse a Ministerului Educației cu profesorii din comunitate, pentru a valorifica experiența acestora și pentru a ajuta la multiplicarea bunelor practici. Sunt recunoscătoare comunității Merito pentru efortul pe care îl face spre a aduce în prim plan povești cu un mesaj pozitiv.

Prin promovarea celor care au un impact major în comunitățile din care fac parte. Știu că există multe astfel de exemple în sistem și avem nevoie ca ele să fie cunoscute. Vă mulțumesc tuturor – celor cu care m-am întâlnit astăzi și celor ce faceți, zi de zi, o prioritate din binele copiilor! Vă sunt alături și vă îndemn să continuați să fiți la fel de inspirați și dedicați!”