X

Comunicatul Oficial de ULTIM MOMENT pe care Ministrul Educatiei il Aduce in Atentia Tuturor Elevilor Romani

Ministrul Educatiei aduce in atentia milioanelor de romani din tara, 2 anunturi importante de ultima ora, primul dintre ele vizand Comunicatul de la Tirana, Ligia Deca participand la o conferinta ministeruala acolo, iar in urma dezbaterilor care au avut loc, a fost adoptat acest document cu reglementari pentru organizarea sistemelor de invatamant.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos nu doar ceea ce prevedere acest document, ci si despre beneficiile pe care le au elevii unui liceu tehnologic din Maramures multumita Programului National de Abandon Scolar, iar asta deoarece finantarile oferite de catre Guvernul Romaniei au adus multe investitii care fac experienta scolara mult mai buna pentru ei.

“Astăzi a fost adoptat Comunicatul de la Tirana, în cadrul Conferinței ministeriale pentru învățământul superior, desfășurate în capitala Albaniei în aceste zile. Prin comunicatul de astăzi membrii EHEA și-au luat angajamentul de a proteja și de a promova valori fundamentale: integritate academică, autonomie instituțională, participarea studenților la guvernanță, responsabilitate publică pentru învățământul superior și responsabilitate publică a învățământului superior.

Fiecare valoare este importantă, însă este nevoie de implementarea lor într-un mod coerent, prin urmare vom continua demersurile pentru operaționalizarea lor. Am reconfirmat importanța dimensiunii sociale a educației – toți tinerii trebuie să aibă șansa la un învățământ superior incluziv și de calitate, indiferent de mediul din care provin. Așa cum am anunțat deja, România și Republica Moldova vor găzdui Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna, începând din Iulie 2024.

Este o oportunitate pe care țara noastră o are în consolidarea poziției în cadrul comunității europene. România va continua, alături de experți în domeniu, eforturile atât pentru promovarea unui învățământ de calitate, echitabil și coerent, adaptat nevoilor studenților și personalului academic, cât și pentru facilitarea mobilităților internaționale.

Pentru 174 de elevi de gimnaziu de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuții-Măgherăuș, Maramureș, Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar a reprezentat activități de sprijin suplimentar la unele discipline, masă caldă, cluburi inovative, excursii, ateliere, activități de prevenire a bullyingului, laptopuri, table inteligente, ochelari VR, imprimante 3D și nu numai.

Câteva rezultate: scăderea ratei de absenteism și abandon școlar, îmbunătățirea performanțelor școlare, creșterea procentului absolvenților care participă la examenul național. Acest liceu este doar unul dintre exemplele de cum investițiile strategice în educație pot transforma viitorul copiilor noștri. Proiectul continuă să transforme experiența educațională a elevilor, pregătindu-i pentru un viitor plin de oportunități.”

This post was last modified on mai 31, 2024, 9:15 AM 09:15

Disqus Comments Loading...