X

Decizia Germaniei Oficiala de ULTIM MOMENT, Dispozitiile care Ingreuneaza Aderarea Romaniei la Schengen

Germania a facut in mod oficial anuntul pe care multa lume il anticipa, iar asta pentru ca ministrul de interne al tarii, Nancy Faeser, a confirmat, dupa o discutie cu comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, ca va extinde controalele la granitele tarii pana in 2025, ceea ce afecteaza aderarea Romaniei la Schengen in anul 2024.

Germania ia aceasta masura pentru ca masurile impuse in ultima perioada au avut efect in reducerea numarului de migranti care intra in tara, dar este nevoie de mai mult pentru ca situatia sa se stabilizeze si fluxul de migranti sa fie redus suplimentar, dar asta va ingreuna finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, dandu-I “apa la moara” lui Karl Nehammer.

Germania nu este singura tara din Europa care impune masuri de acest gen, alte tari europene avand controale similare la frontierele terestre din cauza traficului mare de migranti, insa din pacate toate aceste decizii nu fac altceva decat sa sustina ideile Austriei privind blocarea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen si mentinerea veto-ului lui Karl Nehammer, din 2022.

“De la mijlocul lunii octombrie 2023, Poliția Federală a arestat aproximativ 920 de traficanți de persoane în cadrul controalelor actuale la frontierele interne, inclusiv la granița cu Austria. Acest lucru arată că măsurile noastre funcționează. Vom reveni la o situație normală pentru Schengen când nu vor mai fi atât de mulți oameni care vin în Germania.

Dacă controlăm frontierele externe, înregistrând deja oameni acolo, se va asigura că putem avea din nou frontiere deschise în Europa. Din cauza regulilor Schengen, Germania trebuie să înregistreze o prelungire a controalelor la fiecare șase luni, ceea ce înseamnă că cea mai recentă prelungire ar trebui reînnoită în decembrie. sustine Nancy Faeser.

This post was last modified on mai 31, 2024, 11:15 AM 11:15

Disqus Comments Loading...