X

Decizia Oficiala de ULTIM MOMENT a lui Marcel Bolos, cu o Masura Asteptata de Multi Romani

Marcel Bolos, ministrul Finantelor, a anuntat ca programul de fertilizare in vitro (FIV) va continua și în anul 2024. Acesta a confirmat că promisiunea făcută în luna martie de a sprijini demersurile necesare pentru continuarea programului a fost îndeplinită.

„Am promis în luna martie că sunt parte din această misiune, de a sprijini demersurile pentru ca programul să continue. Azi sunt încântat să confirm că ne-am ținut promisiunea făcută,” a declarat Marcel Bolos prin intermeidul contului sau de pe retelele de socializare.

Marcel Bolos a explicat că primul pas a fost instituirea unui mecanism pentru relocarea creditelor de angajament, o măsură crucială pentru asigurarea flexibilității financiare necesare derulării programului. „Mai întâi am instituit un mecanism pentru relocarea creditelor de angajament, măsură crucială pentru a asigura flexibilitatea financiară necesară derulării programului,” a spus ministrul Finantelor.

Marcel Bolos a detaliat cum acest mecanism a permis aprobarea de către Guvern a majorării bugetului Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe anul 2024, cu suma de 150 milioane lei credite de angajament și 5 milioane lei credite bugetare. Fondurile provin din Fondul de rezervă bugetară și vor ajuta 10.000 de familii să acceseze programul FIV.

„Ulterior, am realizat mecanismul pentru ca astăzi să fie aprobată în Guvern majorarea bugetului Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe anul 2024 cu suma de 150 milioane lei credite de angajament și 5 milioane lei credite bugetare,” a explicat ministrul Finantelor.

Fondurile suplimentare vor proveni din Fondul de rezervă bugetară, iar acest suport financiar va transforma visele în realitate pentru mulți tineri care doresc să devină părinți. „A fost un efort comun la nivelul Guvernului care sunt convins că va aduce rezultate pozitive și va transforma visele în realitate pentru mulți tineri care vor să devină părinți,” a concluzionat Marcel Bolos.

Această inițiativă vine ca o veste bună pentru numeroase familii din România care se confruntă cu dificultăți în a concepe copii și oferă o speranță reală celor care își doresc să își mărească familia prin metode de reproducere asistată.

This post was last modified on mai 31, 2024, 12:41 AM 00:41

Disqus Comments Loading...