Mesajul Important al Gabrielei Firea cu Problema de ULTIM MOMENT care Afecteaza Bucurestiul

Gabriela Firea transmite un mesaj important cu o problema de ultim moment care afecteaza Bucurestiul, ce aduce in atentia romanilor chiar acum.

Mesajul Important Gabrielei Firea Problema ULTIM MOMENT Afecteaza Bucurestiul

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a subliniat importanța modernizării transportului public ca soluție pentru decongestionarea traficului din București. În cadrul unei întâlniri cu peste 400 de angajați din sistemul public de transport, Firea a declarat că autobuzele curate, care vin la timp, cu aer condiționat vara și căldură iarna, tramvaiele care au culoare delimitate de traficul auto și stațiile moderne, pot fi varianta prin care bucureștenii să renunțe la mașinile personale.

În prezent, Bucureștiul este al patrulea cel mai aglomerat oraș din Europa și al optulea din lume. Fiecare șofer bucureștean a pierdut 150 de ore, echivalentul a peste 6 zile, stând în trafic doar anul trecut. “Soluții există, trebuie doar aplicate!” a afirmat Gabriela Firea, subliniind necesitatea implementării rapide a măsurilor propuse.

În timpul mandatului său de primar general, Gabriela Firea a demarat un amplu proces de modernizare a parcului auto al Societății de Transport București (STB), care era într-o stare precară. Ea a lăsat în urmă un parc auto modernizat, cu 830 de vehicule, incluzând:

  • 400 de autobuze Euro 6 achiziționate și livrate,
  • 130 de autobuze hibrid achiziționate și livrate,
  • Finanțare europeană atrasă și licitații organizate pentru 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze.

Gabriela Firea a realizat primele culoare unice de transport, prin separarea căii de rulare pentru tramvaie. A modificat legislația și a introdus autobuze pe liniile de tramvai, acolo unde a fost posibil, ceea ce a contribuit la o mai bună fluidizare a traficului.

Gabriela Firea a subliniat că a fost mereu alături de angajații STB, ascultându-le nevoile și intervenind acolo unde a fost cazul. Anul acesta, doar prin insistența consilierilor generali, s-a reușit modificarea bugetului Capitalei și introducerea sumelor necesare pentru evitarea colapsului sistemului de transport public. “Autobuzele și tramvaiele trebuie să rămână în depouri,” a spus ea, menționând importanța continuării acestor eforturi și după alegerile din 9 iunie.

“Împreună, pentru București – Orașul dorit de oameni!” este mesajul cu care Gabriela Firea își încheie apelul, subliniind că un sistem de transport public eficient și modernizat este esențial pentru calitatea vieții bucureștenilor și pentru reducerea traficului infernal care afectează orașul.