Cele mai Asteptate Filme ale Verii Anului 2024

Cele mai asteptate filme ale anului 2024 ne aduc in atentie cateva dintre cele mai importante productii care vor ajunge in cinematografe acum.

Cele mai Asteptate Filme ale Verii Anului 2024

Industria filmului a traversat un an tumultuos de la începutul grevei Writers Guild of America, confruntându-se cu provocări precum problema emergentă a inteligenței artificiale și dominația scenariilor bazate pe proprietăți intelectuale.

Deși producțiile mai mici sunt adesea subevaluate și lansate prea devreme pe platformele de streaming, vara aceasta aduce o serie de filme, atât de la marii studiouri cât și din zona indie, care merită atenția noastră. Să aruncăm o privire asupra celor mai așteptate filme ale verii 2024.

Babes

Pamela Adlon și-a demonstrat deja talentul ca scenarist și regizor prin seria FX „Better Things”. Însă „Babes”, o comedie despre sarcină și prietenia dintre Eden (Ilana Glazer) și Dawn (Michelle Buteau), reprezintă debutul ei regizoral în lungmetraj. Este o comedie de studio promițătoare, de buget mediu și cu rating R, care aduce un suflu nou în peisajul cinematografic.

Hit Man (24 mai în cinematografe, 7 iunie pe Netflix)

Noul film al lui Richard Linklater, „Hit Man”, este primul său thriller de la „A Scanner Darkly” și probabil cea mai plină de acțiune comedie a sa. Inspirat dintr-o poveste reală, filmul îl are în rol principal pe Glen Powell (care este și co-scenarist) ca profesor care lucrează sub acoperire pentru Poliția din New Orleans, pozând ca un asasin plătit pentru a prinde persoanele care încearcă să-l angajeze.

Robot Dreams (31 mai)

Bazat pe comic-ul omonim din 2007 al Sarei Varon, lungmetrajul animat „Robot Dreams” al lui Pablo Berger a primit aprecieri critice largi la festivaluri și în lansările din Spania și Franța. Povestea emoționantă a unui câine singuratic care asamblează un robot în Manhattan-ul anilor ’80 va putea fi văzută acum de un public mai larg, beneficiind de un scenariu complet lipsit de dialog.

I Used to Be Funny (7 iunie)

Debutul întunecat al scenaristei-regizor Ally Pankiw, „I Used to Be Funny”, este noul vehicul de star pentru Rachel Sennott, care a demonstrat recent potențialul său în „Bodies Bodies Bodies” și filmele Emmei Seligman. Sennott o interpretează pe Sam, o comediantă depresivă care se confruntă cu secrete din trecutul ei legate de Brooke (Olga Petsa), o fată pe care a îngrijit-o ca bonă.

The Watchers (7 iunie)

Nu doar M. Night Shyamalan are un film mare vara aceasta. Debutul regizoral al fiicei sale, Ishana Shyamalan, „The Watchers”, aduce o premisă captivantă: când camionul unei artiste se strică și ea rămâne blocată în pădurile din vestul Irlandei, este forțată să se adăpostească alături de trei străini hărțuiți de creaturi nocturne. Dakota Fanning joacă rolul principal, alături de Georgina Campbell, Oliver Finnegan și Olwen Fouéré.

Inside Out 2 (14 iunie)

„Inside Out” a devenit instantaneu un clasic Pixar la lansarea sa din 2015. În continuare, Riley este acum adolescentă, iar odată cu maturitatea vin și noi emoții, inclusiv Anxiety (Maya Hawke), Envy (Ayo Edebiri), Ennui (Adèle Exarchopoulos) și Embarrassment (Paul Walter Houser). Este o oportunitate excelentă de a actualiza filmul original pentru o nouă categorie de vârstă.

I Am: Celine Dion (25 iunie)

La peste doi ani după ce cântăreața Celine Dion și-a făcut public diagnostic de sindromul persoanei rigide, acest documentar Prime Video oferă o privire personală și intimă asupra carierei, muzicii și luptei sale. Documentarul este realizat de Irene Taylor, regizoarea nominalizată la Oscar pentru scurtmetrajul The Final Inch din 2009.

Horizon: An American Saga: Capitolele 1 (28 iunie) și 2 (16 august)

Primul capitol al proiectului pasionat al lui Kevin Costner a primit recenzii mixte la Cannes, dar trebuie să admirăm ambiția lui Costner: a cheltuit 38 de milioane de dolari din banii săi pentru a finanța filmul, la care a lucrat din 1988. Stabilit în Vestul Sălbatic în timpul Războiului Civil, Horizon va lansa primele două capitole la mai puțin de două luni distanță în această vară, având o distribuție amplă ce include pe Costner, Sienna Miller, Sam Worthington, Giovanni Ribisi și Danny Huston.

A Quiet Place: Day One (28 iunie)

Regizorul Michael Sarnoski (Pig) preia frâiele pentru a treia parte a seriei A Quiet Place, de data aceasta un prequel stabilit în timpul invaziei extraterestre inițiale în New York City, cu peste un an înainte de evenimentele din primele două filme. Personajele noastre de referință de această dată sunt Sam (Lupita Nyong’o) și Eric (Joseph Quinn), cu Djimon Hounsou revenind în rolul său din partea a II-a.

Fly Me to the Moon (12 iulie)

Greg Berlanti, o legendă a televiziunii, face prima sa incursiune pe marele ecran din 2018 cu această comedie romantică situată în anii ’60. Filmul urmărește un director NASA (Channing Tatum) și o specialistă în marketing (Scarlett Johansson) care trebuie să îmbunătățească imaginea publică a NASA, chiar dacă asta înseamnă să filmeze o aselenizare falsă.

Acestea sunt doar câteva dintre filmele care promit să facă din vara 2024 una de neuitat pentru iubitorii de cinema. Fie că ești fan al blockbusterelor sau al producțiilor indie, există ceva pentru toată lumea în această sezonă cinematografică

Aceste filme anticipate promit o vară cinematografică diversă și captivantă, cu titluri pentru toate gusturile. Indiferent dacă sunteți un fan al blockbuster-urilor sau preferați filmele indie, vara 2024 va avea ceva special de oferit.