X

Demonstratia de Forta a Armatei Romane si Anuntul de ULTIM MOMENT privind Protectia Oferita de NATO

Armata Romana aduce in imediata atentie a milioane de romani eforturile facute de catre NATO in cursul lunii trecute in Romania, pentru realizarea unuia dintre cele mai ample exercitii militare din ultimii ani, aducand peste 5.000 de soldati din 7 state, intr-un effort menit sa ne arate forta pe care alianta o are pentru a proteja tara noastra, in cazul unui atac.

Armata Romana detaliaza mai jos cum s-au desfasurat exercitiile la care au participat cei 5.000 de soldati, oferind informatii inclusiv cu privire la tehnica militara folosita, separat vorbindu-se si despre exercitiul CBRN derulat la Sibiu, care a implicat soldatii romani, aflati in proces de pregatire pentru orice fel de misiuni in care ar trebui sa participe.

““SWIFT RESPONSE 24”: Aliații sunt în măsură să protejeze flancul sud-estic al Alianței. Peste 5.000 de militari din 7 state membre NATO și partenere, din care aproximativ 2000 de parașutiști, au participat la secvența din România a exercițiului multinațional “Swift Response 24”. Armata României a fost angajată cu peste 2.300 de militari, din care 120 de parașutiști, cu 200 de mijloace tehnice.

În cadrul Swift Response 24 a avut loc una dintre cele mai mari operații de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea unor forțe aliate din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. NATO, cea mai puternică alianță politico-militară din istorie, reunește 32 de state membre și garantează securitatea a peste 1 miliard de cetățeni.

Date pentru Swift Response 24: Aeronave de transport – C-17 Globemaster III, A-400 MAtlas, C-130 Hercules, CASA CN 235 și C 27 J Spartan. Elicoptere – NH 90, Sikorsky CH 53, Eurocopter EC 135, Sikorsky UH 60 Black Hawk, Eurocopter EC 665 Tiger, CH 47 Chinook, IAR 330 M Puma și IAR 330 Puma SOCAT. Avioane de luptă – F 16 Fighting Falcon. Vehicule militare – peste 300, din care 121 blindate (20 de mașini de luptă blindate “Wiesel” specifice trupelor aeropurtate).

Structuri militare aliate participante la Swift Response 24 în România 🇷🇴: Divizia Schnelle Kräfte (DSK) Germania; Brigada 11 Aeropurtată (DSK) Țările de Jos; Divizia 82 Aeropurtată SUA; Batalionul 11 Aeropurtat Franța; Batalionul 2 Aeropurtat Spania.

În Sibiu, această săptămână a foat dedicată exercițiului tactic de specialitate CIBIN 24, la care au participat elevi, studenți ai Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, cursanți și personal al Școlii de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică. Desfășurat în două locații simultan (Centrul de Instruire și tabăra Perii Dăii), exercițiul CIBIN 24 i-a provocat pe cei 270 de participanți.”

This post was last modified on iun. 1, 2024, 1:10 PM 13:10

Disqus Comments Loading...