X

Documentul Oficial al Ministrului Sanatatii cu Decizii de ULTIM MOMENT printr-o Hotarare de Guvern

Ministrul Sanatatii anunta o noua Hotarare de Guvern oficiala de ultim moment, care urmeaza sa faca o serie de modificari pentru structura de organizare a ministerului, prima dintre ele vizand desfiintare a doua 2 functii de secretar de stat si posturile aferente cabinetelor acestora, inclusiv 4 functii contractuale de executie, existente la ora actuala.

Ministrul Sanatatii vrea deasemenea sa reorganizeze directia de personal si redenumirea celei de managementul resurselor umane, prin incadrarea de nou personal, detaliind mai jos si anumite desfiintari de alte posturi existente in unele dintre aceste doua structuri, impreuna cu impactul pe care ar urma sa il aiba toate aceste modificari.

“Astfel, la nivelul Ministerului Sănătății au loc următoarele modificări în structura organizatorică: desființarea a 2 (două) funcții de demnitate publică de secretar de stat și posturile aferente cabinetelor acestora, respectiv 4 funcții contractuale de execuție.

Desființarea Compartimentului de coordonare și monitorizare a activităților structurilor din cadrul ministerului prin încadrarea personalului cu respectarea prevederilor OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, precum și a normelor privind respectarea dreptului la carieră în funcția publică, a dispozițiilor legale și regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal.

Reorganizarea Direcției Personal și Structuri Sanitare și schimbarea denumirii în Direcția Managementul Resurselor Umane și Structuri Sanitare, prin încadrarea personalului cu respectarea prevederilor OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, precum și a normelor privind respectarea dreptului la carieră în funcția publică, a dispozițiilor legale și regimului juridic aplicabil fiecărei categorii de personal, fără modificarea atribuțiilor actuale.

Biroul structuri sanitare se desființează și va funcționa la nivel de compartiment în conformitate cu prevederile art. XVIII alin. (3) din Legea nr. 296/2023, cu modificările și completările ulterioare. Funcția vacantă de șef birou – Biroul structuri sanitare se desființează, în conformitate cu prevederile art. XVIII alin. (1) din Legea nr. 296/2023, cu modificările și completările ulterioare. Biroul drepturi salariale se reorganizează în Serviciul drepturi salariale, cu respectarea prevederilor art. XX alin. (1) lit. c) din Legea nr. 296/2023, cu menținerea atribuțiilor actuale.

Funcția publică de șef birou se transformă în funcția publică de șef serviciu , în conformitate cu prevederile art. XX alin. (2) din același act normativ. Modificarea denumirii direcției se impune având în vedere atribuțiile stabilite prin regulamentul de organizare și funcționare. Structura de resurse umane, respectiv Direcția personal și structuri sanitare, în denumirea actuală, are ca atribuție principală administrarea eficientă și eficace a resurselor umane a Ministerului Sănătății și instituțiilor subordonate, în vederea obținerii unor rezultate optime în îndeplinirea atribuțiilor și obiectivelor.”

This post was last modified on iun. 1, 2024, 1:40 PM 13:40

Disqus Comments Loading...