Schengen: Promisiunea Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii Romaniei in 2024

Schengen este marea noastra speranta, iar o promisiune oficiala de ultim moment pentru finalizarea aderarii Romaniei ii face pe oameni sa spere.

Schengen Promisiunea Oficiala ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Romaniei 2024

Schengen urmeaza sa treaca prin foarte multe schimbari in cursul anilor urmatori, iar finalizarea aderarii Romaniei ramane o prioritate majora pentru Bucuresti, intregul proces depinzand extrem de mult de partenerii nostri europeni, iar Ungaria se pozitioneaza ca una dintre tarile care vrea sa ne ajute sa rezolvam marea noastra problema.

Schengen ne tine deocamdata la marginea granitelor sale terestre, dar Ungaria spune ca va face tot ceea ce tine de ea pentru a ne ajuta sa finalizam aderarea, Romania incercand in fel si chip sa faca acest lucru, dar vorbim despre o tara care il sustine pe Karl Nehammer, omul care ne blocheaza aderarea de ani de zile.

Schengen ne vrea si nu ne vrea, insa ajutorul Ungariei ar putea fi unul important, mai ales ca tara va avea presidintia Consiliului Uniunii Europene in urmatoarele 6 luni de zile, asa ca ramane de vazut cate dintre promisiunile facute de catre tara se vor dovedi a fi adevarate, pentru noi fiind extrem de importanta finalizarea aderarii cat mai curand.

“Unul din obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen. Este şi interesul naţional al Ungariei şi este interesul întregii naţiuni. De-a lungul graniţei româno-maghiare există 10 puncte de trecere a frontierei care pot fi folosite doar o dată pe săptămână de cetăţenii din cele două ţări.

Odată ce aţi intrat în Schengen, imediat putem avea o legătură mai strânsă între cetăţenii noştri, iar traiul de-a lungul graniţelor va primi un nou sens, comunităţile transfrontaliere vor primi un nou sens şi noi posibilităţi, motiv pentru care noi vom face tot ce ţine de noi ca să vă puneţi alătura zonei Schengen.”