Actiuni Oficiale ale Ministerului Apararii cu Informari de ULTIM MOMENT privind Militarii Romani

Ministerul Apararii aduce in atentia a milioane de romani o serie de informari oficiale de ultim moment cu privire la militarii romani si actiunile recente.

Actiuni Oficiale Ministerului Apararii Informari ULTIM MOMENT Militarii Romani

Ministerul Apararii dezvaluie un exercitiu multinational extrem de important pentru militarii Armatei Romane, iar asta pentru ca in cursul perioadei recente s-a desfasurat OPEX 24 in Marea Neagra, iar Fortele Navale Romane au participat la finalul lunii trecute la un amplu exercitiu dedicat pregatirii pentru operatiuni militare reale, care s-ar putea desfasura in viitor.

Ministerul Apararii spune ca scopul principal al acestui exercitiu a fost testarea de echipamente militare fara pilot, pe care Fortele Navale Romane, dar si aliate din cadrul NATO, le folosesc in momentul de fata, iar exercitiile par sa fi fost un real succes, ceea ce este o veste excelenta pentru milioanele romani protejati in fiecare zi de catre militari.

“Exercițiul multinațional „OPEX 24”, desfășurat în Marea Neagră. Forțele Navale Române au organizat, în perioada 27 – 31 mai, Exercițiul multinațional „OPEX 24”, care s-a desfășurat în portul militar Mangalia și în raioane maritime din Marea Neagră. Aflat la prima ediție, „OPEX 24” a fost conectat la exercițiul „DACIA/TOMIS 24” și dedicat testării echipamentelor fără pilot.

Având ca obiectiv principal consolidarea interoperabilității dintre echipamentele fără pilot și cele operate de personalul militar, precum și utilizarea și dezvoltarea de noi tehnici, tactici și proceduri de acțiune în baza experienței comune. La exercițiu, au participat, alături de Forțele Navale Române, structuri NATO, state aliate și partenere (Bulgaria, Franța, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, SUA și Turcia), precum și numeroase companii civile care au în dezvoltare sisteme fără pilot.

Forțele Navale Române au luat parte la „OPEX 24” cu vânătorul de mine M-270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa”, șalupele de cercetare hidrografică „Ocean 1” și „Ocean 2”, echipamente fără pilot pentru cercetare maritimă, precum și cu specialiști în domeniul hidrografiei și oceanografiei.

Desfășurarea exercițiului reprezintă atât o premieră din punct de vedere al formatului, în plan regional, cât și o oportunitate deosebită de consolidare și dezvoltare a colaborărilor Forțelor Navale Române cu partenerii străini și companiile civile. Prima serie din anul 2024 de soldați profesioniști, instruiți la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea”.

Si la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, a depus vineri, 31 mai, Jurământul Militar. După depunerea Jurământului de credință față de Patrie, cei peste 150 de militari vor parcurge ultimele etape de pregătire de specialitate şi, la finalul programului de instruire, vor încadra funcții corespunzătoare domeniului de activitate pentru care s-au format.”