X

Actiunile Oficiale ale Ministrului Sanatatii cu Masuri de ULTIM MOMENT pentru Sistemul de Sanatate din Romania

Ministrul Sanatatii aduce in atentia milioanelor de romani, masurile care sunt puse in aplicare in Romania cu privire la imbunatatirea sistemului de sanatate, iar asta pentru ca Alexandru Rafila detaliaza mai jos cum sunt impartite investitiile care sunt facute in judetul Brasov pentru ca toti oamenii sa se poata bucura de servicii medicale de calitate in orice moment.

Ministrul Sanatatii vorbeste despre investitiile cu bani din PNRR, care au menirea de a duce la construirea si dotarea de cabinete medicale, iar separat aduce in discutie problema consumului de droguri din Romania, dar si a sarcinilor nedorite, impreuna cu initiativele pe care le are pentru a include in curicula de invatamant materiale de informare pentru elevi.

“Împreună pentru un sistem de sănătate mai puternic! Investim prin #PNRR în județul Brașov. Spitalul Municipal Săcele primește finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii prespitalicești aferente ambulatoriului: Extindere: Mai mult spațiu, mai multe posibilități de îngrijire adecvată a pacienților. Dezvoltare: Investiții pentru creșterea capacității și calității serviciilor ambulatorii.

Modernizare: Adoptarea tehnologiei de vârf pentru o asistență medicală mai eficientă și mai precisă. Acest proiect nu doar că va îmbunătăți starea de sănătate a populației, dar va și reduce presiunea asupra unităților medicale de urgență din Brașov, va diminua numărul de spitalizări continue și va contribui la preluarea parțială a nevoilor prespitalicești din alte regiuni. Investiția depășește 19 milioane lei.

Modernizarea infrastructurii medicale este o prioritate pentru Ministerul Sănătății, iar acest proiect este un pas important în direcția asigurării unei îngrijiri medicale eficiente și moderne. Investim în sistemul de sănătate public din România. Investim în oameni. Cum au fost alocate investițiile #PNRR în Județul Brașov: Medicină de familie: Peste 5 milioane lei pentru 69 cabinete de medicină de familie.

Reducerea riscului de infecții nosocomiale: peste 66 milioane lei pentru asigurarea unui mediu sigur pentru pacienți; Centre comunitare integrate: peste 1,6 milioane lei; Ambulatorii de specialitate: peste 62 milioane lei pentru a asigura accesul la servicii medicale de urgență; Investiții în spitale noi: peste 113 milioane lei; Neonatologie: peste 10 milioane lei pentru îngrijirea copiilor nou-născuți.

Cabinete de planificare familială: peste 880 mii lei investiți în educarea și sprijinirea indivizilor și a cuplurilor pentru a lua decizii informate privind întemeierea unei familii. Investițiile se ridică la peste 261 milioane lei cumulate. Prevenirea consumului de droguri, prevenirea sarcinilor la mamele minore, consilierea psihologică atunci când apar probleme de inter-relaționare cu colegii, cu părinții sau cu cadrele didactice sunt temele pe care ei le-au abordat.” Este evident că demersurile pe care le fac pentru introducerea grabnică a “Educației pentru sănătate” în toate școlile din România reprezintă elementul corect pe care trebuie să îl realizăm împreună cu Ministerul Educației.”

This post was last modified on iun. 2, 2024, 7:49 PM 19:49

Disqus Comments Loading...