X

Actiunile Oficiale ale lui Nicusor Dan cu Masurile de ULTIM MOMENT pentru Bucuresti in 2024

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a fost prezent pe Calea Victoriei nr. 148, unde a avut loc inaugurarea bustului savantului francez Emmanuel de Martonne (1873-1955), el subliniind importanța semnificativă a contribuțiilor acestuia la trasarea granițelor României după Primul Război Mondial, granițe care rămân valabile și astăzi între România, Serbia și Ungaria, precum și Cehoslovacia.

Emmanuel de Martonne, un prieten constant al României, a avut o influență majoră în viața științifică românească. Ceremonia de dezvelire a bustului său a fost un moment de recunoaștere și respect pentru moștenirea sa durabilă.

Nicusor Dan a participat la o discuție informală despre dezvoltarea urbană, organizată de editura Vremea în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția a XVII-a. Dialogul, intitulat „București, un oraș pe care merită să-l iubești”, a fost un prilej pentru a dezbate metodele prin care orașul poate fi dezvoltat, menținând în același timp patrimoniul istoric pentru generațiile viitoare.

În cadrul discuției, s-a accentuat importanța valorificării clădirilor monument-istoric și necesitatea reabilitării acestora pentru a păstra identitatea culturală a Capitalei. „Respectarea regulamentului de urbanism al zonelor protejate este esențială,” a declarat Nicusor Dan, subliniind că imobilele cu valoare istorică reprezintă elemente de identitate esențiale, în special pentru capitalele europene.

Nicusor Dan a evidențiat, de asemenea, frumusețea ascunsă a Bucureștiului, care poate fi descoperită atât de localnici, cât și de turiști. Proiectul „Străzi deschise – București, promenadă urbană”, organizat pe Calea Victoriei și în cartierele bucureștene, a demonstrat nevoia locuitorilor de a redescoperi dimensiunea comunitară a orașului.

Nicusor Dan și-a exprimat dorința de a colabora cu mediul privat pentru promovarea orașului, fiind deschis la inițiative care să contribuie la această direcție. „Suntem pe un drum bun și autoritățile trebuie să se implice cât mai mult în păstrarea clădirilor de patrimoniu, ca parte a valorii și identității Bucureștiului,” a concluzionat acesta.

Evenimentele de astăzi subliniază angajamentul autorităților locale de a respecta și promova istoria și patrimoniul cultural al Bucureștiului, aducând în prim-plan importanța implicării comunității și a colaborării intersectoriale pentru un viitor urban sustenabil.

This post was last modified on iun. 2, 2024, 1:11 PM 13:11

Disqus Comments Loading...