Raiffeisen Bank, una dintre bancile comerciale extrem de importante care activeaza in Romania la ora actuala, a decis sa ne aduca in atentie o problema pe care o consider a fi extrem de serioasa si despre care trebuie sa stie extrem de multa lume acum. Stiti deja ca in Romania se deruleaza in mod constant o varietate de atacuri cibernetice menite sa-I separe pe romani de banii greu munciti, iar Raiffeisen Bank a emis o atentionare pe care nu trebuie sa o ignori.
Raiffeisen Bank iti vorbeste in aceasta atentionare despre atacurile cibernetice de tip spoofing, o problema extrem de serioasa pe care si BRD, BANCA Transilvania, CEC Bank, ING Romania sau BCR au adus-o in atentia noastra in nenumarate randuri. Conform explicatiilor pe care Raiffeisen Bank ti le pune in atentie, spoofing-ul este o tehnica prin care raufacatorii falsifica numere de telefon, pentru a apela victime, facandu-le sa creada ca sunt sunati de banca.
ATENTIONARE Oficiala Raiffeisen Bank de ULTIM MOMENT foarte Serioasa pentru Romani
Raiffeisen Bank spune ca numarul de telefon care ne apare pe ecranul telefoanelor este unul mascat pentru a arata ca unul al bancii, sau extrem de similar cu acesta, iar apoi cei care suna se prezinta ca angajati ai bancii si incep sa ne ceara diverse informatii personale. Motivele in baza carora pot cere aceste date pot fi diverse, afirma Raiffeisen Bank, inclusiv pentru raportarea de asa-zise fraude, sau pentru a ni se oferi credite la dobanzi avantajoase.
“SPOOFING… sună drăguț, a animăluț de pluș, nu?….Dar NU e! Tehnica SPOOFING este folosită de atacatori, care prin apeluri false (spoofed) contactează potențiale victime și se prezintă drept angajați ai unor bănci sau institutii din România. Se oferă să te ajute să semnalezi o presupusă “fraudă” sau sa iti dea detalii despre presupuse “credite” sau alte produse bancare și pe fondul emotiei caută să-ți afle datele personale, date de autentificare in aplicatiile bancare sau financiare.”
Raiffeisen Bank spune ca in toate aceste cazuri, trebuie sa fim extrem de vigilenti si sa nu cedam sub vreo forma datele noastre personale catre necunoscuti, indiferent cine spun acestia ca ar fi, deoarece angajatii sai nu ne cer asemenea date prin telefon. Daca am fost pacaliti sa ne cedam datele persoanele in urma unui asemenea apel, Raiffeisen Bank ne recomanda sa contactam angajatii sai imediat, iar daca avem bani furati, sa facem plangere la politie.
Raiffeisen Bank nu spune acest lucru in atentionarea sa, insa din pacate in cele mai multe cazuri, banii care sunt furati de catre hoti prin aceste metode, nu mai pot fi recuperati, asa ca de aceea ni se recomanda sa fim extrem de vigilenti de la bun inceput.
This post was last modified on iun. 2, 2024, 1:00 PM 13:00