X

Apelul Oficial al Ministrului Educatiei cu Proiectul de ULTIM MOMENT pentru Elevii si Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei lanseaza un nou apel oficial de ultim moment, cu un proiect extrem de important pentru scolile din toata Romania, iar asta pentru ca el vizeaza pilotarea de interventii educationale inovative, dar si a unor noi modele curiculare de cariera didactica, Ligia Deca incercand sa imbunatateasca substantial managementul scolilor din toata tara acum.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos componentele principale ale acestui apel, care este deschis pentru oricare dintre scolile din Romania, astfel ca oricare dintre unitatile de invatamant este interesata sa profite de el, poate sa o faca, Ligia Deca oferindu-le informatii pretioase cu privire la modalitatile prin care pot obtine finantarile oferite de catre acest proiect.

“Alocăm 12 milioane de euro pentru susținerea pilotării unor intervenții educaționale inovative, a unor noi modele curriculare și de carieră didactică sau de management descentralizat în unitățile de învățământ.Printre prioritățile vizate pentru pilotare se regăsesc: managementul unității de învățământ, inclusiv finanțarea alternativă, elemente inovative la nivel de curriculum și arii curriculare.

Metode și standarde de evaluare a performanțelor elevilor ori metode de evaluare a progresului în dezvoltarea preșcolarilor, dezvoltarea carierei didactice și a managementului școlar, prin noi modele de carieră și mentorat didactic. Solicitanți eligibili: unitățile de învățământ preuniversitar acreditate sau autorizate provizoriu. Obiectivul acestui apel de proiecte este de a crește responsabilitatea la nivelul școlilor, funcție esențială a guvernanței descentralizate a sistemelor de educație.

Acest lucru se va realiza prin crearea unei rețele de școli-pilot care vor testa diverse intervenții inovative în educație. Se vor finanța proiecte care introduc noi modele curriculare, noi căi de carieră pentru profesori și noi modele de management descentralizat pentru creșterea treptată și sustenabilă a autonomiei în școlile preuniversitare, urmând a fi selectate 60 de școli-pilot eligibile pentru a participa în acest program.

Prin prezentul apel vor fi finanțate programe-pilot propuse direct de unitățile de învățământ cu nivel de calificare ISCED 0-5 sau de parteneriate formate între unitățile de învățământ. Investiția în conceptul de școală-pilot vizează îmbunătățirea calității și eficienței sistemelor de educație și formare. Acest obiectiv este strâns legat de performanța actului managerial în educație, deoarece societatea este într-o continuă competiție pentru a-și dezvolta resursele umane.

Intr-un mod care să le permită să prospere într-un mediu global competitiv. Prin încurajarea inovației și a adaptării, școlile-pilot devin catalizatori ai schimbării în educație, pregătind generațiile viitoare pentru provocările și oportunitățile secolului al XXI-lea. Aceste intervenții educaționale pot să cuprindă noi modele curriculare, utilizarea unor resurse educaționale inovative, modele de carieră didactică, modele educaționale bilingve și alte forme alternative de organizare, finanțare și management.”

This post was last modified on iun. 3, 2024, 6:40 PM 18:40

Disqus Comments Loading...