Schengen: Olanda Anunta Oficial Masuri Radicale de ULTIM MOMENT ce Intarzie Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul atentiei dupa ce Olanda a anuntat o serie de masuri radicale de ultim moment ce afecteaza finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen Olanda Anunta Oficial Masuri Radicale ULTIM MOMENT Intarzie Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen ramane in atentia a milioane de europeni in momentul de fata, dupa o serie de anunturi oficiale de ultim moment venite din Olanda, iar asta pentru ca viitoarea coalitie de guvernare anunta o inasprire a regulilor privind migratia, ceea ce are un potential mare de a intarzia finalizarea aderarii Romaniei si mai mult decat pana acum.

Schengen urmeaza oricum sa treaca printr-o serie de schimbari profunde in cursul urmatorilor ani, insa Olanda vrea sa inaspreasca si mai mult conditiile pentru intrarea pe teritoriul sau, inclusiv conditiile de acordare a azilului, dar si controalele la granite, ceea ce va sustine teoriile lui Karl Nehammer si nu finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen este in momentul de fata vizat de o presiune uriasa din cauza migratiei cu care se confrunta foarte multe tari din sistem, insa Olanda vrea sa mearga pe urma Austriei cu noua sa coalitie radicala, iar daca doar Karl Nehammer ramasese o piedica in finalizarea aderarii Romaniei, s-ar putea sa vedem o situatie mult mai complicata in curand.

“Acordul, care se intitulează „Speranță, curaj și mândrie” și subliniază în general obiectivele coaliției, are doar 26 de pagini. Subiectul migrației este deosebit de remarcat. Cele patru partide proclamă o „criză a azilului” și doresc să introducă o „lege temporară a crizei azilului”.

Aceasta prevede că procesarea cererilor de azil poate fi suspendată, persoanele fără drept de ședere pot fi deportate în majoritatea cazurilor și sunt posibile restricții privind statutul de azil, reîntregirea familiei și alocarea de locuințe sociale. Măsurile poartă clar semnătura lui Wilders, care desigur nu va fi în cabinet. Într-o declarație separată, el a trebuit să promită celorlalte părți că drepturile fundamentale vor fi respectate.”