X

Mesajele Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Nicusor Dan cu Cateva Zile Inainte de Alegerile Locale 2024

Nicusor Dan conduce in sondaje pentru castigarea functiei de primar general al Primariei Bucuresti, iar cu cateva zile inainte de debutul alegerilor locale 2024, anunta ca Spitalul Foisor a devenit acreditat international ca un Centrul de Excelenta in Chirurgie Spinala, multumita investitiilor, facand si alte anunturi importante.

Nicusor Dan vorbeste totusi si despre o alta problema extrem de spinoasa, cea privind un document care ar spune ca ar fi fost colaborator al Securitatii, el prezentand o decizie a CNSAS care spune ca acel document este fals si ca el nu a avut vreo legatura cu fostul serviciu condus de catre comunisti.

“Spitalul Foisor este de anul acesta primul spital public din Romania acreditat internațional –Centru de Excelență în Chirugie Spinală. În 2023, a devenit primul spital public de ortopedie din România în care s-au realizat intervenții chirurgicale asistate robotic.

Tot anul trecut au fost făcute investiții în sistemul de sterilizare al spitalului (4 autoclave, 2 sterilizatoare cu plasmă și 2 compactoare de deșeuri biologice), ceea ce face ca astăzi Foișorul să aibă una dintre cele mai scăzute rate de infecții nosocomiale din România.  În acest mandat, am investit aproximativ 40 de milioane de lei în dotări (echipamente de radiologie, RMN performant, laborator 3D printing pentru realizarea de proteze) și construcții.

Astfel, după 12 ani de la demarare, lucrările de reconstrucție și reamenajare sunt aproape gata. Extrem de valoroasă este însă resursa umană, echipa medicală extrem de bine pregătită și profesionistă. În acest mandat, am oprit mafia imobiliară. Voi continua să apăr interesele cetățenilor și să ducem orașul în direcția corectă.

Faţă de documentul ‘Raport privind încadrarea informativă a cetăţenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaţionale de Matematică’ care a început să circule în presă fac următoarele precizări: am plecat din România de trei ori înainte de 1989 – la Balcaniada de Matematică din 1987 (Grecia) şi la Olimpiadele Internaţionale de Matematică din 1987 (Cuba) şi 1988 (Australia).

In relaţia cu autorităţile statului de atunci am avut doar acele interacţiuni obligatorii conform legislaţiei din acei ani pentru toţi românii care călătoreau în străinătate; nu am avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea, de altfel CNSAS a emis două adeverinţe în acest sens, în 2012 şi 2017; documentul prezintă mai multe neconformităţi faptice.”

This post was last modified on iun. 4, 2024, 11:50 AM 11:50

Disqus Comments Loading...