X

Schengen: Hotararile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Austriei si Finlandei care Afecteaza Aderarea Romaniei la Schengen

Schengen se pregateste de un nou soc, iar asta pentru ca noul pact privind azilul si migratia nu este suficient de bun pentru Austria si Finlanda, cele doua tari anuntand un nou plan comun de a ataca si mai dur migratia ilegala, Gerhard Karner confirmand astazi zvonurile masurilor care ar putea intarzia si mai mult finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen nu este suficient de bine protejat, afirma Austria prin Gerhard Karner, asa ca impreuna cu Finlanda, si alte 13 tari, vrea sa forteze Comisia Europeana sa protejeze si mai bine granitele sale externe, finalizarea aderarii Romaniei nefiind suficienta pentru cresterea sigurantei, conform lui Gerhard Karner, asa ca se cer masuri mai dure pentru azil.

Schengen este intr-adevar supus unei presiuni enorme in momentul de fata, din cauza numarului foarte mare de migranti care incearca sa ajunga in Europa, dar finalizarea aderarii Romaniei si Bulgariei ar intari si mai mult acest spatiu, mai ales ca Frontex este mult mai activa in ambele tari, deci securitatea este deja intarita substantialin zona de est.

“Austria și Finlanda sunt parteneri apropiați și, de asemenea, stabilesc ritmul în cadrul UE pentru reglementări mai stricte și, prin urmare, mai echitabile în materie de azil. Austria și Finlanda, împreună cu alte 13 state membre ale UE, au înaintat recent Comisiei UE o propunere privind cum ar putea arăta noi căi de cooperare cu țările terțe la nivelul UE.

Scopul este de a preveni decesele în Marea Mediterană și decesele în camioane. Scopul este reducerea presiunii asupra Europei. Scopul este de a priva contrabandiştii de baza lor de afaceri. Vom continua să urmăm această cale în mod consecvent. sustine ministrul de interne Gerhard Karner.”

This post was last modified on iun. 4, 2024, 12:36 AM 00:36

Disqus Comments Loading...