X

Anunturile Oficiale ale Gabrielei Firea cu Solutia de ULTIM MOMENT pentru Traficul din Bucuresti

Gabriela Firea a subliniat importanța extinderii rețelei de metrou în toate cartierele Capitalei și până în județul Ilfov, considerând această măsură esențială pentru fluidizarea traficului. În completarea acestei inițiative, Firea a evidențiat rolul semaforizării inteligente, al autobuzelor școlare, benzilor unice, precum și al creșterii numărului de autobuze și tramvaie.

„Nu vorbim numai de fluidizarea traficului, ci și de reducerea poluării, de costuri mai mici cu transportul și de timp mai mult și mai de calitate pe care îl vor avea bucureștenii la dispoziție,” a declarat Gabriela Firea. Firea l-a felicitat pe Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, pentru perseverența cu care își urmărește proiectele și a exprimat încrederea într-o colaborare fructuoasă pentru București.

Semnarea contractului de 2,5 miliarde de euro pentru prelungirea magistralei M4 de la Gara de Nord la Gara Progresul reprezintă un pas semnificativ în acest proiect. Firea a subliniat că finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile, accesate prin „Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027. Aceasta este cea mai mare investiție publică realizată în București în ultimii ani.

„Vorbim de bani europeni nerambursabili, investiția în extinderea M4 fiind cea mai mare investiție publică derulată în București în ultimii ani,” a adăugat Gabriela Firea. Firea a mulțumit colegilor săi, premierului Marcel Ciolacu și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru parteneriatul de încredere cu autoritățile locale.

„Programul meu și al echipei social-democrate pentru Capitala viitorului aduce foarte multe proiecte de investiții în infrastructură și ne propunem să accesăm, cu ajutorul Guvernului și al Ministerului Transporturilor, cât mai multe fonduri europene,” a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a punctat că conectarea cartierelor care nu dispun în prezent de metrou la rețeaua Metrorex și extinderea acesteia în Ilfov sunt două dintre marile proiecte discutate cu specialiștii și care vor fi implementate după 9 iunie.

Gabriela Firea a reamintit și colaborarea cu Primăria Sectorului 2 și colegul său Rareș Hopincă pentru Magistrala M5 Eroilor – Piața Iancului – Pantelimon, care se află în faza de proiectare, precum și extinderea magistralei M5 – Dimitrie Pompeiu – Petricani și magistrala de metrou M7, segmentul Piața Unirii – Obor – Doamna Ghica – Voluntari, pentru a urgenta conexiunea cu județul Ilfov.

This post was last modified on iun. 5, 2024, 9:05 PM 21:05

Disqus Comments Loading...