Comunicarile Oficiale ale lui Marcel Bolos cu Importante Anunturi de ULTIM MOMENT pentru Moldova

Marcel Bolos a facut o serie de comunicari oficiale importante, cu anunturi de ultim moment pentru Moldova, ce transmite ministrul Finantelor.

Comunicarile Oficiale Marcel Bolos Importante Anunturi ULTIM MOMENT Moldova

Macel Bolos, ministrul Finantelor, transmite ca desi era considerată în trecut o zonă defavorizată, Moldova demonstrează că știe să folosească investițiile în avantajul ei, inițiind o amplă transformare cu ajutorul fondurilor europene. De la rețeaua de apă-canalizare și infrastructura educațională, până la rețeaua feroviară și cea de transport, regiunea se remarcă printr-o multitudine de proiecte deosebite.

“Vă dau un exemplu: sunt angajate în următorii ani investiții în sute de kilometri de drumuri și căi ferate prin proiecte ca Autostrăzile A7 și A8, DN28B Târgu Frumos-Botoșani sau DN 29D Botoșani-Ștefănești, precum și rețeaua feroviară Mărășești – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Iași,” a declarat Macel Bolos.

Macel Bolos, împreună cu Costel Alexe și Dr. Nelu Tătaru, a avut plăcerea să se întâlnească cu locuitorii din Vaslui și Iași, promițându-le sprijinul necesar pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele. În plus, cea mai intens circulată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova, Vama Albița, beneficiază acum de două scanere cu raze X operaționale, unul pentru automobile și unul pentru camioane.

Implementarea acestor tehnologii, ce folosesc inteligența artificială, permite scanarea a peste 500 de camioane pe zi fără a fi nevoie să fie deschise, detectând instant mărfurile nedeclarate și reducând timpul petrecut de șoferi în vamă.

“Mulți au fost sceptici când, la finele anului trecut, spuneam că în 2024 aceste tehnologii vor fi implementate, dar iată că intrăm într-o eră a normalității. O normalitate în care putem scana peste 500 de camioane pe zi într-un punct vamal fără să fie nevoie să deschidem vreunul. Imaginați-vă cât timp consumă verificarea manuală a unui singur camion care transportă tone de marfă,” a explicat Macel Bolos.

Această investiție în cele 26 de scanere, în valoare de 100 milioane de euro, finanțată atât din bugetul național, cât și din fonduri europene, face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență. Capacitatea de a reacționa rapid la posibilele fraude este esențială pentru combaterea evaziunii fiscale și pentru menținerea integrității sistemului vamal, contribuind la o mai bună colectare a veniturilor și îmbunătățirea eficienței operaționale a punctelor vamale.

Moldova este pe drumul cel bun, demonstrând că poate transforma provocările în oportunități prin utilizarea eficientă a fondurilor europene, continuând să investească în infrastructură și tehnologii moderne pentru un viitor mai bun.