X

Deciziile Oficiale Anuntate de Armata Romana si Masurile de ULTIM MOMENT Aplicate in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana ne pune in imediata atentie o serie de masuri oficiale de ultim moment, care au fost puse in aplicare in Romania in perioada recenta, iar asta pentru ca, sapte aeronave F/A-18 Hornet ale Fortelor Aeriene Finlandeze au aterizat in Romania, pentru a face parte din programul de politie aeriana, derulat de catre NATO la granitele tarii noastre.

Armata Romana vorbeste deasemenea inclusiv despre exercitiul militar Ramstein Legacy 24, care a inceput deja in Romania chiar ieri, el implicand soldati ai mai multor tari din cadrul NATO, ei lucrand impreuna pentru a se pregati in eventualitatea in care urmeaza sa participe la misiuni reale impreuna, in cazul in care razboiul din Ucraina va evolua negativ.

“Șapte aeronave F/A-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Finlandeze au aterizat luni, 3 iunie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Detașamentul finlandez, constituit din aproximativ 80 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) și aeronavele F-18 Hornet, va executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.

Misiunile de Poliție Aeriană au rolul de apărare și asigurare a integrității spațiului aerian al României și contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între toate forțele aliate participante la misiune. Exercițiul Ramstein Legacy 24 (RALY24), din domeniul apărare aeriană și antirachetă integrată (Integrated Air and Missile Defense – IAMD), a fost deschis marți, 4 iunie, la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

În țara noastră, exercițiul se desfășoară în perioada 3-14 iunie și angrenează 1.300 de militari din România și din nouă state aliate (Cehia, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia, Ungaria), care vor opera sisteme de rachete PATRIOT, HAWK, respectiv aeronave F-16, IAR-330, IAR-99, YAK-52 românești și alte echipamente de apărare aeriană cu baza la sol, sisteme de comandă-control, precum și aeronave militare ale națiunilor participante.

RALY24 contribuie la creșterea interoperabilității între detașamentele IAMD, exersează tactici, tehnici şi proceduri aliate de acțiune în cadrul unei operații defensive. Un obiectiv național în derularea exercițiului îl constituie finalizarea procesului de operaționalizare a celui de-al doilea sistem PATRIOT care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni (mission capable)”.

În perioada 3-9 iunie, are loc dislocarea structurilor în facilitățile de instruire din România, în perioada 10-14 iunie sunt planificate antrenamentele tactice cu și fără trageri de luptă, iar în perioada 14-16 iunie, programul prevede redislocarea detașamentelor în locațiile de dispunere la pace.”

This post was last modified on iun. 5, 2024, 11:04 AM 11:04

Disqus Comments Loading...