X

Declaratiile Oficiale ale lui Nicusor Dan de ULTIM MOMENT pentru Alegatorii din Bucuresti

Nicusor Dan, primarul Capitalei, a anunțat demararea unui proiect important pentru revitalizarea Centrului Istoric al Bucureștiului. Refacerea fostului Pod al Calicilor, care va lega Centrul Istoric de zona Palatului de Justiție, este unul dintre proiectele prioritare ale administrației locale. Podul va pune în valoare râul Dâmbovița ca element central al orașului și va facilita accesul pietonal între străzile Șelari și Sfinții Apostoli.

“Noul pod pietonal va avea o suprafață de peste 700 mp și va include o structură metalică cu elemente din lemn de stejar. Proiectul va contribui semnificativ la reamenajarea spațiilor pietonale din jurul Curții de Apel, transformând zona într-un punct de atracție pentru locuitori și turiști,” a declarat primarul Nicusor Dan.

Pe lângă proiectul podului, continuă și lucrările de reabilitare și consolidare a clădirii istorice de pe strada Blănari nr. 14, care a găzduit faimosul Club A. Aceste lucrări sunt finanțate prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și se desfășoară cu scopul de a permite proprietarilor să se mute cât mai curând înapoi în imobil.

“S-a refăcut acoperișul, se cămășuiesc și se armează pereții. Toate aceste operațiuni se efectuează doar pe interior, deoarece imobilul este un monument istoric. Fațada va beneficia de lucrări speciale, care vor ține cont de specificul arhitectural al clădirii. În plus, vom implementa o soluție modernă pentru încălzire și prepararea apei calde menajere, prin instalarea a două centrale termice care vor deservi întregul imobil,” a adăugat Nicusor Dan.

Într-o altă notă, primarul a anunțat că a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 București pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Plângerea se referă la un document intitulat “Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică”, despre care se afirmă că este un fals diseminat pe scară largă pe diverse canale mass-media și rețele de socializare.

“Consider că prin diseminarea masivă a acestui fals, mi-a fost grav afectată imaginea. Vreau să-i asigur de considerația mea pe jurnaliștii care au abordat echilibrat și deontologic aceste informații și îmi exprim încrederea că bucureștenii se informează corect și știu să distingă între un fake news și o știre reală,” a concluzionat Nicusor Dan.

This post was last modified on iun. 5, 2024, 1:21 PM 13:21

Disqus Comments Loading...