X

Dezvaluirea Importanta de ULTIM MOMENT privind DACIA Bigster Inaintea Lansarii din Anul 2024

DACIA Bigster, urmatorul SUV extrem de important cu care DACIA va ataca piata auto globala, este pregatit de lansare in toamna acestui an, insa pana atunci avem dezvaluita oficial una dintre marile schimbari care vor veni impreuna cu masina. Dupa cum prea bine ati auzit deja, in Romania a inceput sa fie produs de catre Horse un nou motor, numit HR12, care va fi folosit pentru Duster, insa DACIA Bigster va beneficia deasemenea de el.

DACIA Bigster va avea motorizare hibrida, iar noul motor Horse, de 1.2 litri, va fi folosit pentru automobilul romanesc incepand de anul viitor, pentru ca motoarele folosite in acest model si in Duster vor fi destul de similare, din multe puncte de vedere. Acest motor HR12 de 1.2 litri este in trei cilindri, nu este chiar atat de puternic si nepotrivit pentru un SUV, dar DACIA Bigster il va avea pentru cei care nu au bani de motorizari adecvate.

Dezvaluirea Importanta de ULTIM MOMENT privind DACIA Bigster Inaintea Lansarii din Anul 2024

DACIA Bigster va avea motoare cu putere de pana la 140 de cai, incluzand motoarele electrice, astfel ca acest nou motor HR12 se va potrivi perfect pe filosofia celor de la DACIA, el fiind capabil sa dezvolte 130 de cai putere, in versiunea de top. Avand in vedere ca Duster are de ani de zile motorizari mici de acest gen, folosirea motorului HR12 in DACIA Bigster este perfect normala, mai ales ca el este prezentat si ca unul foarte eficient.

DACIA Bigster va fi lansat inainte ca noile norme EURO 7 sa intre in vigoare, astfel ca acest motor se va potrivi perfect pe masina si va fi folosit timp de multi ani de acum incolo, avand in vedere ca DACIA nu se grabeste sa faca trecerea la EURO 7, care va creste costurile de productie. DACIA Bigster cu motoare care respecta normele EURO 7, ar fi costat cu mult mai mult, DACIA estimand ca diferenta de pret ar ajunge undeva pe la 5.000 de EURO, uriasa pentru aceste masini.

DACIA Bigster va fi dezvaluit in toamna acestui an, insa in reprezentante ar trebui sa ajunga abia in prima parte a anului viitor, cel putin conform informatiilor aparute pana acum in legatura cu planurile pe care le are DACIA vis-à-vis de masinile sale.

This post was last modified on iun. 7, 2024, 1:38 PM 13:38

Disqus Comments Loading...