Dezvaluiri Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii privind Activitatile pentru Armata Romana

Ministrul Apararii face o serie de dezvaluiri oficiale de ultim moment privind activitatile pentru Armata Romana, ce decizii au fost luate.

Dezvaluiri Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Apararii Activitatile Armata Romana

Ministrul Apararii ii informeaza pe milioanele de romani din intreaga tara, despre o serie de activitati extrem de importante care vizeaza Armata Romana, in plin razboi in Ucraina, deoarece in Germania Angel Tîlvăr a avut discutii cu reprezentantii companiei Lockheed Martin despre colaborarea cu tara noastra si inzestrarea pe viitor a fortelor armate cu produsele sale.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii companiei Airbus, un alt partener vechi al Romaniei, Angel Tîlvăr aducand in atentie cum pot fi intarite aceste colaborari si chiar extinse, pentru ca Armata Romana sa beneficieze de tehnica militara de ultima generatie, in contextul razboiului de la granite.

“În marja participării la Expoziția din domeniul aeronauticii – ILA 2024, la Berlin, am avut o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanții unor companii internaţionale din industria de apărare, precum Lockheed Martin, Airbus și Rheinmetall AG. Discuțiile au vizat colaborarea pe care Ministerul Apărării o are cu aceaste firme pentru realizarea obiectivelor de înzestrare și modernizare a capabilităților de apărare din dotarea Armatei României.

De asemenea, am subliniat faptul că MApN este preocupat de accesarea programelor și fondurilor disponibile la nivelul Uniunii Europene pentru dezvoltare tehnologică și de noi capabilități care să ducă la întărirea industriei naționale de apărare. Ministrul Tîlvăr a evidențiat cele două proiecte de cooperare industrială la care Lockheed Martin s-a angajat în România, în cadrul celor două centre naționale de mentenanță.

Care au fost înființate în cadrul companiei Aerostar SA Bacău, pentru aeronavele F-16 și pentru sistemele HIMARS, echipamente esențiale intrate în dotarea Armatei României și care sunt produse de compania americană. Angel Tîlvăr a amintit faptul că România a făcut deja pași importanți în cadrul programului de înzestrare cu aeronavele F-35 produse, de asemenea, de Lockheed Martin, care va fi implementat prin acord între guvernele României și Statelor Unite.

Ministrul român a subliniat faptul că acest program de achiziție, cel mai important din istoria Armatei României, asigură nu doar dotarea Forțelor Aeriene Române cu aeronave de generația a V-a, dar creează și oportunități de cooperare industrială într-un domeniu de înaltă tehnologie pentru companiile românești de profil, îndemnând reprezentanții conducerii Lockheed Martin să analizeze posibilitățile de extindere a cooperării și pe acest segment.

Tot miercuri, 5 iunie, ministrul apărării naționale s-a întâlnit și cu reprezentanții companiei franceze Airbus, un important producător în domeniul aerospațial prezent România. Discuțiile s-au axat pe rolul pe care îl are industria de apărare ca soluție adecvată la cerințele crescute de capabilități militare ale statelor aliate în contextul de securitate actual.”