X

Proiectele Noi Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei Directionate spre Sistemul de Educatie din Romania

Ministrul Educatiei anunta o serie de noi proiecte oficiale de ultim moment, care sunt directionate spre sistemul de educatie din Romania, iar asta pentru ca se ofera finantari de 120 de milioane de euro, Ligia Deca spunand ca ele au menirea de a duce la imbunatatirea sistemului de educatie timpurie in Romania.

Ministrul Educatiei anunta ca acesti bani pot fi folositi pentru crese, gradinite, servicii complementare din Romania, Ligia Deca explicand mai jos cum pot fi imbunatatite aceste servicii multumita banilor care sunt pusi la dispozitie de catre Guvernul Romaniei, pentru toate unitatile educationale interesate de ei.

“Consiliile județene, cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene, pot solicita finanțare pentru înființarea sau extinderea serviciilor de educație timpurie (creșe, grădinițe, servicii complementare)! Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelul de proiecte „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie”. Bugetul total al apelului este de 120.000.000 de euro.

Serviciile nou înființate prin prezentul apel PEO beneficiază de personal de la Ministerul Educației, prin asigurarea costului standard. Apelul de proiecte se va închide la data de 10 septembrie 2024, ora 16:00. Apelul competitiv de proiecte „Diversificarea și flexibilizarea serviciilor de educație timpurie” a fost deschis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO) și în parteneriat cu Ministerul Educației.

Vor fi finanțate proiecte care urmăresc îmbunătățirea accesului copiilor cu vârste până la 6 ani la educația timpurie. Activități eligibile (selecție): elaborarea unei strategii județene de dezvoltare a serviciilor de educație timpurie pentru asigurarea participării tuturor copiilor sub 6 ani la educație, îndeosebi a celor provenind din grupuri dezavantajate; înființarea/extinderea unui serviciu de educație timpurie (creșă, grădiniță, servicii complementare).

Vizite de studiu în țară și străinătate; activități de informare, consiliere și sprijin al părinților privind importanța educației timpurii, inclusiv vizite la domiciliu și evenimente de tip „Ziua porților deschise”; activități specifice de sprijin al părinților minori (subvenții, consiliere juridică, sprijin pentru îngrijirea copiilor etc.); dotarea și amenajarea spațiilor interioare cu mobilier adecvat copiilor.

Amenajarea centrelor de activitate (bibliotecă, joc de rol, construcții, nisip și apă, artă, știință); terapie logopedică, consiliere și sprijin psihopedagogic pentru copiii cu cerințe educaționale speciale; înființarea și dotarea de camere resursă în unitățile de educație timpurie; activități de studiu al limbii materne, respectiv al istoriei, al tradițiilor și culturii minorității căreia îi aparțin antepreșcolarii/preșcolarii.”

This post was last modified on iun. 7, 2024, 9:14 AM 09:14

Disqus Comments Loading...