X

Anunturile Oficiale ale Primarului Nicusor Dan, Actiuni de ULTIM MOMENT in Bucuresti Inaintea Alegerilor Locale 2024

Primarul Nicusor Dan a anunțat progrese semnificative în mai multe proiecte importante pentru capitală. Printre acestea, se numără șantierul Băncii de țesuturi din cadrul Spitalului Colentina, reabilitarea liniei 5 de tramvai și instalarea de noi sensuri giratorii modulare.

Șantierul Băncii de țesuturi din cadrul Spitalului Colentina avansează rapid. Acest proiect de importanță națională va deveni centrul de stocare pentru toate tipurile de țesuturi prelevate, inclusiv os, tendon, cornee și piele. Odată finalizat, va asigura necesarul pentru operații în toată țara, reducând semnificativ timpii de așteptare pentru pacienți și eliminând necesitatea amânării operațiilor.

Lucrările au început pe 23 aprilie, iar până la sfârșitul acestei luni, se estimează că nivelul zero al clădirii va fi gata. Următoarele etape includ montarea eșafodajului, cofrarea planșeului peste parter, hidroizolațiile și umpluturile compactate până la cota terenului natural.

Lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai, una dintre cele mai lungi și importante linii care leagă Centrul de zona de Nord a Capitalei, sunt realizate în proporție de 45%. Proiectul a început în februarie, cu un termen de execuție de un an, însă există optimism că va fi finalizat mai repede.

Nicusor Dan spune ca acesta este primul șantier deschis în cadrul unui proiect amplu ce vizează reabilitarea a aproximativ 50 de km de infrastructură de tramvai din București. Alte șantiere vor fi deschise în curând, urmând ca toate liniile de tramvai din capitală să fie modernizate.

Administrația Străzilor a montat recent șase sensuri giratorii modulare în intersecții unde conflictele de trafic pot fi rezolvate fără semaforizare. Aceste sensuri giratorii includ sisteme de irigații, arbuști, plante, arbori și gazon. Avantajele acestor sisteme modulare din prefabricate de beton sunt montarea rapidă (1-2 nopți), costurile reduse și necesitatea unei mentenanțe minime. Alte zece sensuri giratorii sunt planificate pentru perioada următoare.

Parcul Carol este aproape gata cu noile locuri de joacă, iar lucrări similare se desfășoară și în parcurile Herăstrău și Floreasca, asigurând astfel zone moderne și sigure pentru recreerea copiilor.

Primarul Nicusor Dan subliniază importanța acestor proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții în București, promițând continuarea eforturilor pentru dezvoltarea infrastructurii și serviciilor publice.

This post was last modified on iun. 8, 2024, 12:38 PM 12:38

Disqus Comments Loading...