X

Ordinul Oficial de ULTIM MOMENT al Ministrului Educatiei, ce Prevederi va Impune in Romania dupa Semnare

Ministrul Educatiei pregateste semnarea unui nou ordin oficial de ultim moment, care aduce in atentia a milioane de romani o serie de prevederi extrem de importante, Ligia Deca explicand mai jos cum se elibereaza adeverinta de conformitate a studiilor universitare pentru studentii din Romania.

Ministrului Educatiei explica in mod oficial mai jos felul in care acest sistem ar trebui sa ii ajute pe romani sa obtina adeverintele de conformitate a studiilor universitare, Ligia Deca dorind sa usureze situatia romanilor care au nevoie de asemenea tipuri de documente de studii, ceea ce important de stiut de oameni.

“Adeverinţa de conformitate a studiilor universitare poate fi solicitată de către cetăţenii prevăzuţi la art. 1 în baza actelor de studii universitare eliberate de instituţii de învăţământ superior acreditate din cadrul sistemului naţional de învăţământ superior din România şi a atestatelor de recunoaştere a studiilor emise de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, dacă este cazul.

Adeverinţa se eliberează în limba română şi în limba engleză, modelul acesteia fiind prevăzut în Anexa nr. 2 la prezenta metodologie. Dosarul pentru eliberarea adeverinţei de conformitate a studiilor universitare, prevăzute la art. 1, cuprinde următoarele documente: cerere-tip prin care se solicită eliberarea adeverinţei de conformitate a studiilor universitare, adresată Ministerului Educaţiei, conform modelului prevăzut în Anexa nr. 1 la prezenta metodologie.

Diploma de doctor, în copie; adeverinţa de autenticitate a diplomei de doctor, eliberată de instituţia acreditată de învăţământ superior emitentă, în original; documente personale de identificare, precum şi dovada de schimbare a numelui, în cazul în care numele înscris pe diplomă/actul de studii nu mai coincide cu cel din actul de identitate, în copie. Dosarul solicitantului se transmite la Registratura Ministerului Educaţiei.

În termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării dosarului, Direcţia generală învăţământ universitar din cadrul Ministerului Educaţiei verifică existenţa documentelor prevăzute la art. 3, emite adeverinţa sau înştiinţează solicitantul în cazul în care constată că dosarul nu este complet. Termenul de soluţionare prevăzut la alin. (2) se poate prelungi în cazuri justificate, solicitantul fiind anunţat în scris.

Adeverinţa se eliberează titularului sau unei persoane împuternicite ori, la cererea scrisă a solicitantului, se transmite la adresa indicată de acesta. Adeverinţa neridicată se păstrează în arhiva Ministerului Educaţiei pentru o perioadă nedeterminată. În cazul pierderii, distrugerii complete sau deteriorării parţiale a adeverinţei se poate elibera un duplicat al acesteia.  Pentru eliberarea duplicatului, solicitantul adresează în scris o cerere, însoţită de copii ale actelor de studii şi ale anexelor la actele de studii.”

This post was last modified on iun. 8, 2024, 9:24 AM 09:24

Disqus Comments Loading...