X

2 Actiuni Oficiale de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane, in Atentia a Milioane dintre Romani

Armata Romana ne informeaza in mod oficial la ora actuala cu privire la 2 actiuni extrem de importante despre care ar trebui sa stie oamenii, primul vizand vizita Sefului Statului Major al Apararii, generalul Gheorghita Vlad, in Albania pentru a discuta cu omologii sai din regiune despre cooperarea militara la nivel european, in special in contextul razboiului din Ucraina.

Armata Romana are nevoie de cat mai multi parteneri in aceasta perioada, din cauza agresiunii care se desfasoara chiar la granitele tarii noastre, separat de asta fiindu-ne adusa in atentie inclusiv actiunea desfasurata de catre parasutistii romani pentru a testa o noua tehnica de salt, pusa la dispozitie de catre doua companii americane, cu detalii oferite mai jos.

“Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a participat la cea de-a XVII-a ediție a „Conferinței șefilor Apărării din Balcani” (Balkans CHOD’s Conference), organizată în zilele de 5 și 6 iunie, la Durres, în Albania. Urmărind ideea bunei vecinătăți într-o lume guvernată de reguli, reuniunea din acest an a șefilor Apărării din țările semnatare ale acestei inițiative regionale de cooperare militară s-a axat pe intensificarea efortului comun.

Pentru menținerea climatului de securitate, dezvoltarea mecanismelor de gestionare a crizelor, precum și creșterea interoperabilității forțelor armate prin exerciții și instruire in comun. Șeful Apărării a subliniat că, în Balcani, NATO și Uniunea Europeană sunt principalii furnizori de stabilitate, cu angajamente operaționale menite să asigure un mediu sigur, cum sunt misiunea NATO KFOR din Kosovo și operația EUFOR ALTHEA din Bosnia și Herțegovina.

În marja conferintei, șeful Apărării a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov, Grecia, generalul Dimitrios Choupis, Macedonia de Nord, generalul-locotenent Vasko Gjurchinovski, și Serbia, generalul Milan Mojsilovic. De asemenea, a avut întrevederi cu locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite Aliate din Napoli, generalul-locotenent Stephen Kelsey.

La sfârșitul lunii mai, la Baza 90 Transport Aerian și Baza 71 Aeriană s-a desfășurat seminarul demonstrativ ASNA & Glomex Demo Days. În acest context, instructorii parașutiști din Ministerul Apărării Naționale au experimentat echipamente specifice instrucției de parașutare și au executat salturi cu tehnica pusă la dispoziție de Airborne Systems North America și Glomex Military Supplies.

În premieră, a fost lansat cu succes pe teritoriul României primul sistem inteligent de parașute pentru materiale cu platformă amortizoare – Joint Precision Airdrop System/JPADS. Parașutiștii români au avut astfel oportunitatea de a încerca în zbor tehnica producătorului american și de a se familiariza cu inovațiile în domeniu, dar și cu echipamentele de ultimă generație furnizate de compania cehă, consolidând relațiile internaționale și promovând schimbul de experiență între specialiști.

This post was last modified on iun. 9, 2024, 11:26 AM 11:26

Disqus Comments Loading...