X

Anuntul Oficial de ULTIM MOMENT al Ministrului Sanatatii, Impactul unei Legi Importante in Romania

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat recent că măsurile luate pentru controlul consumului de antibiotice încep să dea rezultate foarte bune, marcând o scădere semnificativă în utilizarea acestora.

“Începe să scadă consumul de antibiotice. Începe să dea rezultate foarte bune, începe să scadă consumul de antibiotice,” a declarat Rafila în cadrul unei conferințe de presă. Ministrul a subliniat necesitatea unei informări corecte a populației, menționând că au existat dezinformări în ceea ce privește utilizarea antibioticelor.

“Vreau să facem o precizare, cred că oamenii nu au fost bine informați sau au fost dezinformați, mai degrabă: nu există o interzicere a dreptului de a utiliza antibiotice, dar antibioticele trebuie utilizate atunci când trebuie, în cantitățile care trebuie, doar la prescripția medicului,” a explicat Rafila.

Această reglementare este în linie cu practicile din lumea civilizată, unde incidența bacteriilor multirezistente este mult mai redusă comparativ cu România. Ministrul a subliniat că scopul acestor măsuri este de a combate infecțiile cauzate de bacteriile multirezistente, care constituie o problemă majoră de sănătate publică.

“Așteptăm ca, odată cu această măsură, să vedem în decursul anilor următori, nu foarte mulți, o schimbare a acestei probleme de sănătate publică, infecțiile produse de bacterii multirezistente, care produc, din păcate, foarte multe victime,” a adăugat Rafila.

Ministerul Sănătății își continuă eforturile de educare a populației privind utilizarea responsabilă a antibioticelor, subliniind importanța prescripției medicale și a respectării dozelor indicate. Această abordare este esențială pentru a reduce rezistența bacteriană și pentru a proteja sănătatea publică pe termen lung.

This post was last modified on iun. 9, 2024, 12:58 PM 12:58

Disqus Comments Loading...