Explicatiile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Masuri pentru Elevii din Romania

Ministrul Educatiei ofera o serie de explicatii oficiale de ultim moment cu masuri pentru elevii din toata Romania, ce aduce in imediata noastra atentie.

Explicatiile Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Masuri Elevii Romania

Ministrul Educatiei ofera o serie de foarte importante explicatii oficiale de ultim moment pentru elevii din Romania, iar asta pentru ca in atentia tuturor Ligia Deca aduce ceea ce se intampla din punct de vedere al activitatilor extracurriculare pe care universitatile le pot organiza pentru acestia in toata tara.

Ministrul Educatiei ofera mai jos o serie de explicatii foarte interesante cu privire la felul in care universitatile vor putea organiza aceste activitati extracurriculare pentru elevii din Romania, Ligia Deca incercand sa le ofere tinerilor noi oportunitati pentru a beneficia de educatie de cea mai buna calitate.

“Lista activităților extracurriculare cu devizele centralizate pe instituțiile de învățământ superior și suma totală aferentă se aprobă de către ordonatorul principal de credite în vederea realizării activităților extracurriculare, pe baza propunerilor transmise până în data de 2 decembrie a anului în curs. Suma totală aprobată menționată la alin. (1) se virează instituțiilor la începutul anului calendaristic.

In care se desfășoară activitățile extracurriculare și cuprinde sumele aferente fiecărei acțiuni extracurriculare. Sumele aferente activităților extracurriculare care nu s-au desfășurat pot fi transferate doar către acele activități extracurriculare din lista aprobată inițial de ordonatorul principal de credite. Totodată, sumele aprobate pot fi transferate de la o categorie de cheltuieli la alta în cadrul aceleiași acțiuni, dar și de la o activitate la alta.

Fără a se depăși cuantumul, categorie, participant și suma totală aprobată. Transferurile de sume se pot face doar după notificarea M.E. După desfășurarea activităților se întocmește un raport, în două exemplare, în care se prezintă pentru fiecare activitate devizul postcalcul, care trebuie să cuprindă numărul participanților, al zilelor de desfășurare și sumele finale utilizate, precum și sumele rămase neutilizate.

Raportul se transmite în original la M.E. până în data de 15 decembrie (data de înregistrare în M.E.) a anului financiar pentru care s-au aprobat și alocat fondurile. Instituțiile de învățământ superior de stat care nu transmit raportul menționat la alin. (5) până în data de 15 decembrie sunt exceptate de la alocarea fondurilor pentru activitățile extracurriculare care se vor desfășura în anul următor.

După desfășurarea activităților extracurriculare, fondurile care rămân neutilizate se virează în bugetul M.E. de către instituția de învățământ superior de stat organizatoare, până la data de 15 decembrie a anului în care s-au desfășurat activitățile extracurriculare. Instituțiile de învățământ superior de stat organizatoare ale activităților extracurriculare – științifice, tehnice, cultural-artistice și sportive naționale răspund, potrivit legii, de utilizarea fondurilor alocate din bugetul M.E. cu această destinație.”