X

Misiunea Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Ministerul Apararii si Adusa in Atentia Romanilor

Ministerul Apararii aduce in atentia imediata a milioane de romani, o misiune foarte importanta care este desfasurata la ora actuala de catre Fregata “Regina Maria” a Romaniei, ea participand la Operatia EUNAVFOR MED IRINI din Marea Neagra, menita sa monitorizeze traficul comercial din regiunea sa de actiune.

Ministerul Apararii explica mai jos ce fel de misiune face Fregata “Regina Maria” acolo, dar si de ce ea este extrem de importanta pentru asigurarea pacii in regiune, dar si a tranzitului comercial lipsit de probleme, mai multe detalii despre tot fiind disponibile pentru toti romanii care sunt interesati.

“Fregata „Regina Maria” participă la Operația EUNAVFOR MED IRINI din Marea Mediterană. Fregata „Regina Maria” își continuă misiunea de monitorizare a traficului maritim comercial în raioanele de patrulare ale Operației EUNAVFOR MED IRINI din bazinul Mării Meditare, iar statisticile activităților misiunii dovedesc profesionalismul ridicat al echipajului. De la începerea misiunii sub stindardul Uniunii Europene, au fost executate peste 150 de interogări ale navelor comerciale.

Care au tranzitat aria de responsabilitate și s-au efectuat numeroase vizite la bordul unora dintre acestea, cu scopul de a fi prezentată misiunea operației. La finalul celei de a treia perioade de patrulare pe mare, fregata „Regina Maria” a acostat sâmbătă, 8 mai, în portul Catania din Italia, în vederea refacerii capacității de luptă și desfășurării unor activități de diplomație navală.

Misiuni de monitorizare a traficului maritim din Marea Mediterană ale fregatei „Regina Maria” Fregata „Regina Maria” continuă participarea la Operația EUNAVFORMED IRINI, în Marea Mediterană, alături de nava comandant ITS Paolo Thaon di Revel (P430), a Forțelor Navale ale Italiei și nava HS Kanaris (F464), a Forțelor Navale ale Greciei.

Nava românească a executat o serie de activități complexe în toate domeniile de activitate specifice pentru integrarea în cadrul operației. Astfel, militarii din echipa de inspecție și operatorii Forțelor pentru Operații Speciale s-au instruit permanent, prin desfășurarea unor module specifice de pregătire, elicopterul Puma Naval a efectuat zboruri de monitorizare a traficului maritim.

Si au fost interogate navele comerciale care au tranzitat aria de responsabilitate. De asemenea, fregata „Regina Maria” a executat supravegherea și monitorizarea liniilor de comunicații, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivului principal al misiunii: combaterea traficului ilegal de armament spre și dinspre Libia.”

This post was last modified on iun. 13, 2024, 9:28 AM 09:28

Disqus Comments Loading...