X

Austria: Anunt Oficial de ULTIM MOMENT privind Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei la Schengen

Austria face un nou anunt oficial de ultim moment cu privire la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne Gerhard Karner, va fi prezent la Consiliul JAI de saptamana aceasta, dar va continua blocada impotriva ridicarii controalelor la granitele terestre, asa cum cere tara noastra, dar si Bulgaria.

Austria ne spune ca au trecut abia 2 luni de la aplicarea Air Schengen, dupa multe luni de negocieri intense, readucand in discutie obligatiile suplimentare ale Romaniei pentru protejarea frontierelor terestre si preluarea de sirieni si afgani, deci finalizarea aderarii Romaniei la Schengen depinde de respectarea acestor obligatii asumate.

Austria spune ca va trebui sa evalueze aplicarea Air Schengen, dar si a celorlalte obligatii asumate de catre guvernul de la Bucuresti, inainte de a ridica blocata pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, fara a se sti cand s-ar putea intampla asta, dar si in speranta ca Olanda nu va reincepe sa fie impotriva finalizarii procesului tarii noastre.

“Am lansat Schengen Air în urmă cu doar două luni, după negocieri intense împreună cu Bulgaria și România. Acest pachet a inclus și măsuri suplimentare la frontierele terestre și readmisia sirienilor și afganilor în special. Acum este o chestiune de implementare consecventă a acestui pas și apoi de a evalua modul în care funcționează aceste măsuri.

Austria blochează în prezent decizia unanimă a Consiliului. În prezent, aprobarea nu este posibilă. În fruntea agendei Consiliului JAI de joi se află punerea în aplicare a Pactului UE privind azilul și migrația, precum și extinderea spațiului Schengen pentru a include cele două țări ale acestora, așa cum au solicitat România și Bulgaria.”

This post was last modified on iun. 13, 2024, 9:26 AM 09:26

Disqus Comments Loading...