X

Acuzatiile Oficiale de ULTIM MOMENT ale USR Privind Fraudele la Vot in Bucuresti

USR, Uniunea Salvați România, a adus în atenția publicului un nou exemplu de presupusă fraudă electorală în Sectorul 2 din București. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a evidențiat situații concrete în care voturile exprimate au fost respinse de comisia electorală, controlată de Partidul Social Democrat (PSD).

“Voi vedeți ștampila cu votat? Ei bine, comisia nu a văzut-o,” a spus Mihaiu, referindu-se la zecile de voturi care au fost respinse de majoritatea PSD-istă din Biroul Electoral al Sectorului (BES). “Nici ei nu au observat ștampila pusă de unul dintre voi,” a adăugat primarul USR.

Radu Mihaiu a explicat că aceste nereguli nu sunt izolate, ci fac parte dintr-o problemă mai largă, care afectează procesul electoral din sector. El a menționat că în sacii sigilați se află mii de voturi anulate, Sectorul 2 având cel mai mare procentaj de voturi nule din București. “Zilele acestea am cerut calm o numărare transparentă și corectă, însă deja mi-a cam sărit muștarul,” a spus primarul USR.

Acesta a lansat și un mesaj dur către PSD: “NU scăpați de matematică, nenorociților! Verificăm sistematic tot votul.” Primarul Mihaiu a detaliat o situație gravă, afirmând că 504 voturi exprimate lipsesc din procesele verbale publicate de Biroul Electoral Central. “Pe românește, ca să înțeleagă oricine: ai fost în secție, ai semnat pe listă, ți s-a dat buletin de vot, dar cumva la final el nu s-a mai găsit în urnă. Şi tot aşa de 504 ori în 40 secţii,” a explicat el.

Radu Mihaiu a subliniat că aceste nereguli sunt rezultatul unei organizări defectuoase și a unei posibile rele-voințe. “Comisiile au cedat psihic, au pus secția în saci fără să se închidă cheile de verificare și le-au trântit pe masa Biroului Electoral Sector 2. Soluția lor? Au închis din pix aceste secții. Nu au depistat cauza erorilor. Nu se știe dacă cineva a băgat în geantă voturile. Iar acum încearcă să acopere prin tăcere toată tărăşenia,” a spus el.

USR explica deasemenea ca, delegații care au fost în comisia electorală din secția 352 sunt la BES și cer îndreptarea erorii, împreună cu președintele secției. Mihaiu le-a mulțumit pentru lupta lor pentru dreptate și a condamnat atitudinea BES-ului care “dă din umeri” și nu ia măsuri concrete.

De asemenea, Radu Mihaiu a subliniat că cele mai multe voturi dispărute provin din cartiere care au votat preponderent pentru USR: Fabrica de Glucoză, Dacia, Floreasca și altele. Aceste acuzații grave aruncă o umbră asupra corectitudinii alegerilor și subliniază necesitatea unei investigații transparente și a unei numărări corecte a voturilor pentru a restabili încrederea în procesul democratic.

This post was last modified on iun. 13, 2024, 9:25 AM 09:25

Disqus Comments Loading...