X

DACIA Bigster: 2 Motive Serioase pentru Decizia IMPORTANTA a DACIA, Vizand Noul SUV

DACIA Bigster este asteptat cu foarte mare interes de foarte multi oameni din intreaga lume, noul SUV pe care DACIA vrea sa-l lanseze In doar cateva luni, fiind gandit initial ca o masina care ar urma sa permita transportarea a pana la 7 persoane. Ideea din spatele DACIA Bigster a avut la baza un model care sa poata transporta 7 persoane, dar de-a lungul procesului de dezvoltare, se pare ca DACIA s-a cam razgandit si a decis ca n-ar fi totusi o idee prea buna sa ofere asa ceva.

DACIA Bigster nu va fi disponibil intr-o versiune cu 7 locuri din doua motive, primul dintre ele fiind Jogger, aceasta masina fiind calabila sa transporte un numar atat de mare de persoane, multumita locurilor suplimentare pe care le poate avea in spate. Daca DACIA Bigster va fi lansat de catre DACIA cu o capacitate de transport la fel de mare, atunci compania se teme ca vanzarile modelului Jogger ar putea fi afectate, si nu-si prea doreste asta in acest moment.

DACIA Bigster: 2 Motive Serioase pentru Decizia IMPORTANTA a DACIA, Vizand Noul SUV

DACIA Bigster nu va fi lansat intr-o versiune cu capacitate de transport de 7 persoane si dintr-un alt motiv mult mai important, mai exact incapacitatea DACIA de a modifica platforma CMF-B atat de mult incat sa permita transportul in acest mod. Platforma CMF-B trebuie modificata pentru ca DACIA Bigster sa fie facut, insa DACIA nu o poate face intr-un asemenea mod incat masina sa si fie sigura si sa treaca testele de siguranta, cu 7 pasageri, inclusiv pe locuri suplimentare.

DACIA Bigster va fi, deci, disponibila doar in versiuni care pot transporta 5 persoane, ceva ce n-ar prea trebui sa fie o mare surpriza, mai ales ca vorbim totusi despre un SUV care este doar maginal mai mare decat Duster, si e departe de multi concurenti cu 7 locuri. Din cate se pare, DACIA vrea sa pozitioneze DACIA Bigster ca un SUV care sa nu fure din vanzarile altor modele existente in momentul de fata pe piata, ceea ce iar putea reduce atractivitatea.

DACIA Bigster ar urma sa coste pana la 30.000 de euro, in diversele versiuni in care va fi disponibil, pretul fiind unul mare si pentru ca masina este mai mare decat Duster, chiar daca nu se asteapta sa aduca atat de multe schimbari fata de acel model.

This post was last modified on iun. 13, 2024, 9:25 AM 09:25

Disqus Comments Loading...